hälsosam kost för psoriasisartrit

Om du har fått diagnosen psoriasis och artrit, är detta villkor kallad psoriasisartrit. Den orsakar ledvärk, stelhet och inflammation, så småningom leder till permanenta skador i lederna. Tyvärr har forskning visat inte entydigt att någon särskild mat eller kost kan förebygga eller bota psoriasisartrit. Det finns dock vissa livsmedel som är kända för att orsaka inflammation, så att undvika dessa kan hjälpa till att lindra villkoret

göra kloka mat val

Undvik rött kött, citrusfrukter och livsmedel som potatis, tomater, aubergine och paprika --- Alla livsmedel känd för att förvärra psoriasisartrit. Undvik också bacon och andra former av charkuteriprodukter. Börja eliminera dessa livsmedel ur kosten en efter en och se om varje minskning gör en skillnad i hur du mår. Du måste kanske göra detta för flera dagar eller veckor för att det skall vara effektivt eller för att avgöra om detta är en effektiv behandling. Se till att du läser livsmedelsmärkning och köpa ekologiska livsmedel när så är möjligt.

Foods att betona

Undvik mättat fett, vilket innebär att äta massor av magert nötkött och fjäderfä. Fisk är också ett utmärkt val, liksom låg fetthalt mejeriprodukter. Fisk är bra för dig eftersom den är full av omega-3, vilket kan bidra till att minska ledinflammation. Betona kalla vatten fisk, som sill, makrill, färsk tonfisk, öring och lax. Andra livsmedel rika på omega-3 inkluderar linfrön, sojaprodukter och valnötter.

Frukt, grönsaker och vatten

Undvik citrus och frukt Nightshade och grönsaker, som omfattar de tidigare nämnda tomater och aubergine. Drick mycket vatten, vistas väl hydrerad är särskilt viktigt för patienter som har fått diagnosen psoriasisartrit.

gurkmeja och ingefära är välkända antiinflammatoriska kryddor, och lägga till dem i din dagliga kost kan bidra till att minska svullnad. Hålla sig till en hälsosam och välbalanserad kost bör hjälpa till att kontrollera skov ", samt minska smärtan av psoriasisartrit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.