tummen tendinit övningar

Om du lider av smärtsamma tillstånd tummen tendinit (eller tummen tendinit), kan din läkare rekommendera att du börjar en serie övningar för att du kommer att kunna återfå styrkan i handen. Även om det kan skada först att börja övningarna, är det en bra idé att fortsätta genom smärtan så att du hjälper tänja dina senor och återställa det till sin ursprungliga styrka

tummen upp

Börja med händerna i nävarna med tummen ovanpå fingrarna, parallellt med taket. Sakta höja tummen mot taket i ett "tummen upp" rörelse, innehav och räkna till fem innan du släpper. Försöka göra denna motion minst fem gånger i rad innan avkopplande. Arbeta dig upp för att öka till 10 gånger i rad.

Hand Stretch

Placera händerna i en knytnäve som din startposition. Därefter flyttar fingrarna ut så de sträcks som om du höll upp fem siffror. Stretch dem så bred som du kan, tills du känner en stretch i alla fem fingrarna. Håll och räkna till fem och släpp sedan. Arbeta dig upp till höjning till tio gånger i följd.

Thumb Sträcker

Börja med händerna i en position som om du visar fem siffror på dina fingrar. Flytta tummen så det är att röra knoge din lillfingret. Flytta den tills du känner en stretch. Håll och räkna till fem och släpp sedan. Fortsätt denna övning fem gånger i rad och arbeta dig upp till 10 gånger i rad.

Tummen ner

Börja med händerna i en knytnäve. Sakta sträcka handen som om du visar fem siffror, men gör tummen gå lite längre ner mot din arm. Håll och räkna till fem och släpp, upprepa fem gånger i rad. Försöka öka tills du kan gå på och räkna till 10.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.