Vilka är orsakerna till smärta i bröstkorgen?

En smärta i bröstkorgen är inte nödvändigtvis farligt. Till exempel, godartad smärta i bröstkorgen, en tillfällig irritation av membran foder i lungorna-kommer att försvinna på egen hand.
Du behöver träffa en läkare, men om du har andra symtom eller om smärtan är svår.

Typer

Smärtan kan uppstå när du är aktiv eller i vila. Det kan kännas som det är i revbenen eller inuti väggen i lungan. Medan många tillstånd som orsakar smärta är godartade, kan sådana villkor som lunginflammation skapa en öm punkt som efterliknar en enkel muskel drar.

Tidsplan

Kronisk smärta varar längre än bara några dagar men varierar i intensitet. Förhållanden i andra delar av kroppen kan skapa den här typen av smärta i bröstkorgen, t. ex. en vrickat livmoderhalscancer skiva.

Sjukdom

Vissa sjukdomar orsaka smärta bröstkorgen. Cancer är en möjlighet. Herpes zoster orsakar också smärta bröstväggen, ibland innan villkoret visas på huden.

Leta efter en specifik händelse

Ett bra sätt att avgöra hur allvarlig smärtan är att notera om smärtan började med en specifik händelse. Smärta efter att ha ätit kan komma från sura uppstötningar. Smärta efter emotionell stress kan vara från en ångestattack.

Notera historia och livsstil

Om du besöker en läkare, närmare bestämt om din familj historia av hjärtsjukdomar, faller senare eller andra problem och din livsstil. Om du är överviktig, röker, har diabetes, använder kokain, eller har högt blodtryck eller hjärtsjukdom, tala med din läkare.

Lösning

Vissa allvarliga förhållanden, exempelvis en blodpropp, kräver omedelbar uppmärksamhet. Människor behöver ringa en läkare om smärtan plötsligt, finns det andfåddhet och smärta uppstår efter en lång period av sittande eller sängliggande, enligt New York Times.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.