hur man eliminerar migrän

Migrän är en neurologisk sjukdom som drabbar miljontals människor. Dessa svår huvudvärk är markerade med smärta på ena sidan av huvudet, som ofta åtföljs av dimsyn, illamående, kräkning och ljuskänslighet eller till och med vissa ljud och dofter. Migrän är svåra att behandla eftersom det är ofta svårt att fastställa exakt orsaker. Men med ett mångdimensionellt perspektiv, kan du kanske att minska svårighetsgrad och frekvens av din migrän och kanske även eliminera dem alla tillsammans.
1.
Rekord din migrän inträffar, hur länge de finns kvar och några märkbara faktorer som leder till deras utveckling.
2.
Besök
din läkare för en fullständig fysisk undersökning för att se till att det inte finns några bakomliggande hälsofrågor. Diskutera din registrering med din läkare så att han eller hon får mer exakt ta itu med problemet. Följande steg bör behandlas inom parametrarna för din läkares råd.
3.
Prova olika mediciner under din läkares rekommendation. Mediciner som kan hjälpa vissa människors migrän inkluderar betablockerare, antidepressiva medel, kalciumantagonister och valproat natrium.
4.
Försök att undvika de saker som utlöser din migrän. Vanliga utlösande faktorer rött vin, choklad, öl, torkad fisk, livsmedel som innehåller MSG eller aspartam, charkuteriprodukter, rök kemiska, starkt ljus eller reflexer och lysrör. Vissa triggers kan inte undvikas, såsom menstruationscykeln och förändringar i vädret. När det gäller oundvikliga triggers, hjälper det att vara medveten om deras effekter så att du kan vara redo för att behandla symptom vid behov.
5.
Försök att stoppa attacken. Ju snabbare du känner igen en avtryckare och vidtar åtgärder, desto större chans har du att eliminera en potentiell migrän. Flera mediciner arbete att avbryta en migrän innan den kan få fäste. Tala med din läkare om om någon av dem är rätt för dig.
6.
Ta smärtstillande medicin vid behov. I processen med att försöka eliminera din migrän, kanske du inte har omedelbar succé. Din läkare kan förskriva narkotiska analgetika (t. ex. Percocet, kodein, eller Demerol) eller råda dig att ta över disk läkemedel (paracetamol, acetylsalicylsyra, ibuprofen eller naproxen) för att lindra dina symtom. Över disk läkemedel är inte lika starka som de narkotiska läkemedel i kampen mot smärta, men de är lätt tillgängliga och mindre benägna att orsaka beroende.
7.
Prova några icke-medicinska åtgärder . Ligg ner i ett mörkt rum om du känner en migrän början. Position en kylklamp på baksidan av halsen och använda fingrarna för att utöva påtryckningar på områden i ditt huvud som börjar göra ont. Ibland kan detta orsaka migrän avta innan den är helt fram. Annan åtgärd är att hitta tid för avkoppling, vare sig det är genom särskilda avkopplande metoder som yoga eller helt enkelt genom aktiviteter som du tycker (ett varmt bad, en rask promenad, lyssna på din favoritmusik). Förutom att koppla av, kom ihåg att ta sig runt sex till åtta timmars sömn, men inte betydligt mer, eftersom överflödig sömn kan bidra till migrän också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.