hur man förebygger senil demens

Den Alzheimer's Association rapporterade att i juli 202C mer än 5,3 miljoner amerikaner lider av demens. Senil demens är en progressiv mental nedgång ses hos vuxna över 65 år. Det är inte en normal del av åldrandet och inte en specifik sjukdom. Orsaker till demens är många, kravet påverkar tänkande, minne, kommunikation och beteende. Förebyggande är möjligt genom att träna hälsosam livsstil
1.
Undersökas av läkare årligen. Vissa typer av demens är behandlingsbara och även reversibla.
2.
Undvik ohälsosamma vanor som rökning eller överdrivet drickande av alkoholhaltiga drycker.
3.
motionera minst 1 timme 3 gånger i veckan. I ett minne titeln särskild rapport, "Skydda ditt minne", publiceras i maj 2009 av Johns Hopkins University, säger Dr Sam Wang att fysisk aktivitet är den enskilt viktigaste man kan göra för att skydda sina hjärnor och vakta deras minne.
4.
Ät en hälsosam kost. Medelhavskosten är perfekt. En studie publicerad i den 12 augusti 2009 av Journal of American Medical Association i volym 302, sidorna 627-637, rapporterar att äta en medelhavsstil typ kost och delta i högre fysisk aktivitet är oberoende associerats med minskad risk för Alzheimers sjukdom , den vanligaste formen av senil demens.
5.
Håll dig mentalt aktiv. Till exempel tänka sig att göra korsord, spela ett brädspel, läsa en bok eller en tidskrift, med hjälp av datorn, gör stapelleksaker, skriva en berättelse eller balansera din. Göra en mängd olika aktiviteter som mentalt är utmanande för dig.
6.
Håll socialt aktiva. Enligt en studie som publicerades i januari 20, 2009 frågan om neurologi, människor som går till fester och andra evenemang till en lägre risk att utveckla demens än de som regelbundet vistas hemma.
7.

Ta Omega 3 fiskolja. Detta tillägg bidrar till att fördröja eller förhindra Alzheimers sjukdom, enligt en studie som publicerades i December 26, 2007 av Journal of Neuroscience.

tips och varningar


 • Lär dig allt du kan om senil demens.
 • Håll dig uppdaterad om de senaste medicinska genombrott när det gäller detta villkor.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.