återhämtningstid och behandling efter en axelledsplastik

Axeln är en märklig led som ger dig frihet att skjuta, dra, vrida, nå och röra sig med ett stort utbud av rörelse, till skillnad från alla andra leder i kroppen. Skador som leder till svår axel frakturer eller massiv tårar senor, eller sjukdomar som reumatoid artrit, kan degenerativ ledsjukdom (artros) eller till och med osteoporos, orsaka så mycket skada att icke-kirurgiska behandlingar lämnar inget resultat. Det är då din läkare kan rekommendera behandling axelledsplastik som ett behandlingsalternativ.

Recovery

Eftersom din axelledsplastik är en mycket teknisk och unik förfarande kommer återhämtningsperioden och metod varierar för varje enskild patient. Efter din operation kommer du att vara på sjukhus för två eller tre dagar och din läkare kan administrera antirejection droger där så är lämpligt. Under denna tid kommer din läkare regelbundet kontrollera för infektion och andra postoperativa komplikationer. När du har avslutats, kommer du att placeras i en rehabiliteringsprogram.

Rehabilitering

Att återvinna den stora användningen av din axel kommer att kräva omfattande rehabilitering som kommer att vara lite obekväm ibland. Från redan nästa dag efter din operation, kommer din läkare för enkla övningar för att börja rehabilitera axeln. Även om det kan vara lite utmanande att begränsa användningen av din axel under tiden du återhämtar dig, är det viktigt att du inte överdriva. Om du är helande korrekt och att alla verkar gå bra, kommer du att märka att du kan återuppta enkla uppgifter i så lite som två veckor efter din operation.

Therapy

Therapy görs vanligtvis under ledning av en licensierad sjukgymnast. Behandling innebär att lära sig använda den nya axelleden. Det kan handla om att göra enkla uppgifter som att vrida axeln eller lyfta armen. Rörelseomfång och styrketräning följa, men först efter du har bemästrat enkla aktiviteter och börjat anpassa till din nya axeln. De sjukgymnastik processen kan ta flera månader från början till slut, med regelbunden motion krav och mötet med din sjukgymnast att följa dina framsteg och införa ny övning regimer som du blir mer van att din nya axeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.