Vad är orsaken till degenerativa skivor?

Enligt NeurologyChannel. com är degenerativ disksjukdom ett tillstånd som uppstår när skivorna mellan kotorna börjar förlora sin fuktighet och den omgivande elastiska täcker börjar spricka. Det kan vara resultatet av ett antal olika orsaker

Aging

Cedars-Sinai Hospital visar att åldrandet är en av de främsta orsakerna till degenerativ disksjukdom. Det är den naturliga processen av slitage av tid orsaka en förlust av näringsämnen till skivor.

Acceleration

Idrott eller som utför andra aktiviteter som sätter extra stress på ryggraden och skivor kan hjälpa till att påskynda uppkomsten av degenerativ disksjukdom.

genetik

SpineUniverse. com visar att det kan finnas en historia av degenerativ disksjukdom i din familj som kommer att göra dig predisponerade att smittas av sjukdom.

Livsstil

Rökning kan bidra till att minska fukt och näringsämnen i dina skivor och över tid Detta kan leda till att fördelningen av det yttre skalet på skivan.

Diskbråck

En av de direkta resultaten av degenerativ disksjukdom är ett diskbråck. Det är när det yttre skalet på skivan bryter ner och gör det inre geléliknande material på skivan för att sticka ut. Detta kan sätta press på omgivande nerver och orsaka enorm smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.