återhämtningstiden från vitrectomy operation

En vitrectomy är ett vanligt utförs ögonkirurgi användas för att lösa ett antal villkor som innebär ögats vitala strukturer. Förfarandet innebär att helt ta bort glaskroppen (öga vätska) och ersätta den med en luft-och gasblandning, som kräver betydande återhämtning tid och efter behandling vård

Återhämtningstid Variabler

Den tid som krävs för återhämtning är beroende på hur allvarlig den bakomliggande orsaken. Villkor som kan kräva vitrectomy förfaranden inkluderar näthinneavlossning, diabetes glaskroppen blödning, fläckvisa hål (s), epiretinal membran, proliferativ vitreoretinopathy, Borttagande av främmande kropp, och endoftalmit.

ögonskydd

En plast ögonskydd måste användas då man sover under den första veckan efter operation, och ska bäras under åtminstone de tre första dagarna efter operationen när man duschar.

Liggande nedåtvända

Patienten är ofta höra att ligga nedåt och förblir orörlig i upp till tre veckor efter operationen. Detta för att säkerställa korrekt läkning som naturliga ögat vätska långsamt ersätter luft och gas blandning som var placerad i ögat under operationen.

Ögondroppar

Ögondroppar används vanligtvis för ett par veckor efter operationen för att minimera inflammation , förhindra infektion, minimera ärrbildning på eleven, ge tröst, och att hålla låga tryck i ögat.

Resor

Patienterna måste avbryta alla resplaner för minst ett par månader efter operationen. Detta är på grund av stora risker för förändringar i lufttrycket, som utgör farliga risker för att återstående luft och gasblandning i ögat. Endast läkare kan berätta för dig när det är säkert att flyga.

Totalt Healing Time

De flesta healing kommer att uppstå under fyra till sex veckor efter operationen, men full ersättning av luft och gas blandning, liksom full visuell återvinning, kan ta upp till några månader. Konsekvent uppföljning utnämningar krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.