botemedel för epididymit

Epididymit är ett tillstånd där bitestikeln-ett rör som förbinder testikeln och sädesledaren som lagrar spermierna-blir svullna, orsakar smärta och svullnad. Villkoret vanligaste utvecklar på grund av sexuellt överförbara sjukdomar såsom gonorré och klamydia, men det kan också orsakas av E. coli och andra bakteriella infektioner. Män och pojkar i alla åldrar kan utveckla bitestikelinflammation, men det är vanligast mellan åldrarna 19 och 35. Behandlingen är normalt ganska enkelt

Antibiotika

epididymit är orsakad av en infektion som går att behandlas med antibiotika. Din läkare kommer sannolikt att förskriva en kurs av antibiotika som varar minst 10 dagar. Du kommer antagligen börjar känna dig bättre inom några dagar efter påbörjad behandling, men det är viktigt att avsluta alla medicin för att förhindra att infektionen från att komma tillbaka. I svåra fall kan din läkare ge antibiotika via en injektion eller intravenös.
Vanligen ordinerats antibiotika för epididymit inkluderar ciprofloxacin, doxycyklin, ceftriaxon, ofloxacin och trimsulfa. De flesta läkemedel är väl tolererat, men du kan uppleva några milda biverkningar som illamående och diarré.
Om infektionen utvecklats som en följd av en STD, kommer din sexuella partner eller partner också kräva antibiotikabehandling. Om de inte får behandling kan de bli nytt smittas med STD och eventuella komplikationer skulle kunna utvecklas.

Sanering

I svåra fall av bitestikelinflammation, kan en varfyllda säck form på eller i närheten av testikeln. När detta inträffar är dränering av pus oftast nödvändigt. Att tömma pus, är en nål sätts in i säck så att den vätska som ska dräneras ut.
I värsta fall, när villkoret inte har snabbt blivit behandlad kan det vara nödvändigt att ta bort hela eller delar av epididymit kirurgiskt.

Vila

Män som epididymit kommer att behöva ta den lätt för att tillfriskna från infektionen. Se till att du vilar-helst i sängen-för att ge din kropp att bekämpa infektionen och läka. Om du är i smärta eller obehag på grund av svullnad, pröva att använda is förpackningar till pungen. Du kan också ta över disk smärtstillande sådan paracetamol och ibuprofen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.