botemedel för plantar utsäde liktornar

Det är inte helt nödvändigt att behandla eller bli av plantar vårtor eller liktornar, men de flesta människor tycker att de är oattraktiv och väljer att bli av med dem. Behandlingen kan ta flera veckor innan resultat ses eller om det är effektivt

Frysa

Enligt Mayo Clinic, finns det flera metoder att bli av plantar liktornar. En läkare kan ansöka flytande kväve hjälp av antingen en spray behållare eller en bomullspinne för att frysa vårtan bort. För vissa individer, denna behandling är oerhört smärtsamt, men för andra är det inte. En blåsa bildas runt vårtan och efter flera dagar kommer deadened vävnad lossnar av sig själv. Denna form av behandling rekommenderas inte för små barn på grund av smärtan faktorn.

Kirurgi

Två olika typer av kirurgi finns tillgängliga för att ta bort plantar vårtor. En mindre operation görs när vårtan försiktigt skärs bort eller tas bort av läkaren att använda en elektrisk nål. Denna metod kan orsaka ärrbildning, men den anses vara en effektiv behandling.

laserkirurgi är tillgänglig för planter vårtor. Det finns flera olika typer av lasrar som kan användas för att ta bort planter vårtor. Nackdelen är att laserkirurgi är mycket dyr. Många sjukförsäkringar täcker vårtan bort, men om någon betalar ur egen ficka, kostnader variera allt från $ 30 för hem behandlingar till $ 200 till $ 600 för kirurgi och läkare behandlingar. Laserkirurgi kan kräva mer än ett tillfälle och kan vara oerhört smärtsamt.

Duct Tape

Under 2002 genomförde Madigan Army Medical Center i närheten av Tacoma, Washington, en studie där silvertejp användes för att bli av plantar vårtor . Resultatet av studien visade att silvertejp hade en bättre chans att bli av med vårtor än frysning. Deltagarna ombads att täcka vårtan med tejp under sex dagar. Efter sex dagar var silvertejp bort och de fick rådet att blöta ner vårtor i vatten. Slutligen fick deltagarna höra att försiktigt gnugga vårtan med en nagelfil eller pimpsten. Denna process upprepades och fyllas upp till två månader eller tills vårtan var äntligen borta. Sedan 2002 har behandling av plantar vårtor med silvertejp och vatten använts i stor omfattning i hela världen.

Den behandling som vanligen kallas silvertejp terapi. Enligt forskaren Dr Dean "Rick" Focht III i Cincinnati Children's Hospital Medical Center, är silvertejp ett effektivare, mindre smärtsamt alternativ till flytande kväve, som används för att frysa vårtor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.