effekter av massage på migrän

Migrän är försvagande huvudvärk orsakad av förändringar i en persons nervsystem. Läkarna tror också att migrän orsakas av stora förändringar i blodflödet till huvudet. Det finns många faktorer som bidrar till migrän, inklusive hormonella förändringar, kost, stress och miljöfaktorer. Förutom svår huvudvärk, kanske migrän kamp med symtom som illamående, ljud-och ljuskänslighet och yrsel. Vissa patienter med migrän tur att massage för att lindra sin smärta.

Fördelar med Massageterapi

Vissa patienter väljer massage för att bekämpa sin migrän eftersom det är naturligt och icke-invasiv. . Behandlingen lugnar det centrala nervsystemet genom att lätta på spända muskler och minska stress, utlöser gemensamma migrän. När migränpatienter rådgöra med en läkare, upptäckte de att over-the-counter läkemedel faktiskt kan orsaka mer migrän om den inte används på rätt sätt. Naturliga behandlingar som massage terapi begränsa risken för rebound huvudvärk orsakad av medicinering. Vissa patienter som går på massage för sin migrän hitta omedelbar lättnad. Andra patienter upplever lättnad efter sessioner som spänner över flera veckor.

Self-Massage för migrän

En patient söker för omedelbar befrielse från en migrän huvudvärk kan använda massage på sig själv för att lindra smärtan. Massera bandet mellan tummen och pekaren fingrar på varje hand under en halv minut kunde hjälpa till att lindra en del av smärtan i huvudet. Ett annat område som massage för smärtlindring är ca 1 cm ovanför ögonbrynen. Hitta den lilla skåran ovanför ögonen och gnugga detta område med små cirkelrörelser för att lindra smärta. En annan smärtlindring punkt ligger precis intill ögonen. Använd den platta delen av två fingrar på varje hand för att massera ditt ansikte bredvid ögonen. Detta slappnar du och hjälper smärtan avtar. För migrän smärta i baksidan av huvudet, massage runt örat, med början cirka 1 cm ovanför örat och arbeta dig runt örat.

Professionell massage terapeuter

Några migrän kanske föredrar att gå till en professionell massage terapeut för behandling. En professionell terapeut kan lära patienten om massage tekniker som de kan använda när smärtan träffar. En studie som nämns i "Annals of Behavioral Medicine" funnit att vuxna som lider av migrän och gick till massage hade en minskning av huvudvärk händelser.

När du väljer en professionell massageterapeut, leta efter en som specialiserat sig på migränbehandling. En massage gjort fel kan orsaka mer skada på lång sikt. Organisationer såsom American Massage Therapy Association erbjuder tjänster för att hitta en kvalificerad läkare i ditt område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.