hudutslag reaktion mot amoxicillin

Amoxicillin är i penicillin familj av antibiotika. Det används för att behandla bakterieinfektioner. Om du är allergisk mot penicillin, är du troligtvis allergisk mot amoxicillin också. Varje gång du har ett utslag från att ett antibiotikum, är chansen att du är allergisk mot att medicinering. Ett utslag orsakade av amoxicillin är oftast på bålen, men kan spridas till armar, ben och ansikte

saker att titta efter

Utslagen från amoxicillin inte brukar börja den första dagen av ta medicinen. Ibland är det inte dyker upp förrän senare i behandlingsprocessen, även så sent som dagen sju eller åtta. Varje gång du tar en ny medicin, eller ens om du har tagit det förut, se till att du läser biverkningar /reaktion paket som kommer med medicinering. Utslag är den vanligaste reaktionen som gör att du vet att din kropp är allergisk.

Vad kan man göra

sluta med läkemedlet omedelbart. Ring din läkare och låt honom veta om utslag. Han kanske vill att förskriva ett annat antibiotikum vid denna punkt. Det finns många andra antibiotika där ute, så inte panik om du inte kan ta penicillin.

Behandling

Prova att ta ett havregryn bad att lugna huden och lindra vissa av klåda. Ta en antihistamin att lindra några av hudutslag symtom såsom klåda. En kortikosteroid kräm kan också hjälpa till med klåda och rodnad.

Alternate behandlingsalternativ

Om hudutslag kvarstår och inte förbättras inom några dagar, kanske du vill kontrollera med din läkare. Han kanske vill föreskriva en kortison spruta för att lindra din smärta och obehag.

Varning

Om du har svårt att andas, kontakta läkare direkt. Detta kan tyda på en allvarlig läkemedelsbiverkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.