hur man behandlar en skada vadmuskeln

Kalv muskelskador resultat när vadmuskeln drar eller tårar bort från hälsenan. Människor som är involverade i sport, i synnerhet löpare, är mest benägna att vadmuskeln skador. Det finns tre grader av skador vadmuskeln, allt från lätt obehag från en muskel tår till svår smärta från en komplett muskel bristning. Oavsett nivån på muskelskada, måste skadan åtgärdas omgående. Om en kalv muskel skada inte behandlas och utvilad som föreskrivs allvarliga komplikationer kan leda till.

vadmuskeln Skada Behandling


1.
Se en ortoped omedelbart om en kalv muskel skada misstänks. Titta på American Academy of ortopeder webbplats (se "Referenser") att hitta en kvalificerad ortoped eller ortoped. Den AAOS listor ortopeder som är licensierade av deras State Board of ortopedisk kirurgi. Genomför en sökning efter en ortoped i området.
2.
Börja första hjälpen till en kalv skada redan innan första besöket på ortopeden. Detta inkluderar vila den drabbade extremiteten, ansöker is, bandage lem med en ACE bandage och upphöja lem.
3.
Sätt en hälen i skon för den drabbade extremiteten. Heel dynor kan köpas på en skoaffär som specialiserat sig på ortopediska skor. Ortopeden kommer att kunna tillhandahålla en förteckning över sådana butiker i området.
4.
Ta ibuprofen mot smärta. Ta ingenting starkare utan övervakning av en läkare.
5.
Långsamt
rehabilitera vadmuskeln, men endast under inrådan av en sport skada yrkes-eller rehabilitering terapeut och endast när den behandlande läkaren ger henne godkännande. Utövar de skadade vadmuskeln, även försiktigt, kan orsaka komplikationer om det görs för tidigt eller på fel sätt.

Tips och varningar


 • Runners och idrottsmän är mest benägna att kalv skador . Dessa skador orsakas ofta av ineffektiva uppvärmnings-och varm-down rutiner, uppförsbacke kör, plötsligt ökande körtider, uttorkning, näringsbrist och en felaktig köra teknik.
 • Innan ombord på en löpande rutin, forskning om rätt sätt att köra, värma upp och värma ner och återfuktar. Överväg att lägga till en multivitamin till den dagliga kosten.
 • Om en kalv stam misstänks inte fortsätta att utöva eller köra på den. Delta till skadan omedelbart och låt inte komplikationer inställd i.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.