hur man desinficera herpes eller bältros virus

Herpes zoster eller bältros, kan vara smittsam för människor som inte har haft vattkoppor. Fram till bältros blåsor är skorvig över, kan viruset spridas till andra. Under infektion, herpes zoster blåsor exponeras på hudytan och kan komma i kontakt med omgivande ytor. Desinfektion per definition innebär en minskning av antalet mikroorganismer till en nivå under den som kan orsaka sjukdom. Vanliga hushållsprodukter som blekmedel kan användas för att uppnå denna nivå av sanering på ytor.
1
Torka upp några uppenbara organiskt material som blod, svett eller kräkas. . . Använd handskar och använda en separat trasa eller engångshanddukar papper att torka upp det organiska materialet. Använd en ny duk att desinficera dessa områden med färska blekmedel lösning som består av u00BC kopp blekmedel IN1 liter vatten. Förekomsten av organiska ämnen kan bromsa den avsedda verksamheten av desinfektionsmedel. Doppa trasan i lösningen försiktigt vrida ur och torka av ytan med enkelriktade stroke. Fortsätt över ytan på detta sätt och se till att den lösning väter ytan. Låt området torka och sedan applicera blekmedel med en ny duk. Låt lufttorka.
2.
Rengör och desinficera alla ytor och bänkskivor i din miljö med blekmedel utspädd i förhållandet u00BC kopp flytande blekmedel 1 gallon av vatten. Inkludera badrum badkar, handfat och toalettstolar. Torka av alla ytor och låt lufttorka. Gör detta på daglig basis tills alla blåsor har skorpa över och bältros smitta raderas.
3.
Clean idrottsanläggningar som är i allmänt bruk, såsom omklädningsrum och duschutrymmen. Tvätta gym mattor efter varje användningstillfälle. Tvätta cykel handtag och vikt utrustning där det ofta kommer i kontakt med händer eller andra kroppsdelar. Använd en putsduk att tvätta alla objekt. Bered en lösning av u00BC kopp blekmedel till 1 liter vatten.
4.
Mop alla golv med blekmedel lösning av u00BC kopp blekmedel till 1 liter vatten . Moppar ska tvättas efter varje användning med vanliga tvättmedel och en varmvatten inställning. Torka i en automatisk torktumlare med hög värme.
5.
Tvätta alla trasor med vanliga tvättmedel i varmt vatten. Torka i torktumlare på hög värme.
6.
Tvätta alla kläder och sängkläder dagligen. Lägg blekmedel i tvätta, och använda en hög temperatur. Torr med hög värme.
7.
Tvätta händerna med tvål och vatten ofta.

Tips och varningar


 • Använd alltid gummihandskar när desinfektion ytor med blekmedel.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.