hur man köper insulinsprutor på apotek

Köpet av insulinsprutor på apotek regleras statliga och lokala bestämmelser samt politik apoteket. Flera stater har avkriminaliserat innehav av sprutor (se resurser), och inga recept eller bevis för diabetes behövs i dessa jurisdiktioner.

Vanligare är statliga och lokala lagar som syftar till att förhindra sprutor från köps av narkotika användare. Många kedja apotek har också strategier för att förneka sprutan inköpen till kunder de är osäkra på.

Ett recept från din vårdgivare eliminerar allt detta osäkert.

Sprutorna finns i flera storlekar och alternativ dosering
1.
Bestäm insulintyp du har ordinerats. Insulin är oftast tillgängliga i U100, vilket betyder att den har 100 enheter insulin per milliliter. Men insulin finns även i U500 och U40, även om dessa är ovanliga. U40 används ofta för sällskapsdjur.

Insulinsprutor måste matcha ditt insulin typ att säkerställa ett korrekt dos. U100 sprutor är vanligen med en orange mössa.
2.
Bestäm din typiska insulindos och matcha sprutan storlek till den. U100 sprutor finns i 25, 30, 50 och 100 per enhet. Välj den minsta spruta som gör att du kan ta din insulindos i en enda injektion. Lägre kapacitet sprutor gör att du kan mäta mindre doser mer exakt.
3.
Bestäm lämplig nål längd. Den vanligaste nålen är 1 /2 tums (12,7 mm), och detta är av nålens för de flesta patienter.

Insulin är typiskt injiceras i buken, och ytterst smala patienter kan använda kortare nålar för att undvika att injicera insulin i muskler i stället för fett.
4.
Välj en nål tjocklek. Den vanligaste insulinspruta nålar 30 gauge, men de finns även i 28, 29, och 31 gauge. Ju högre numret är ett mindre diameter nål.

Tunnare nålar är inte alltid mindre smärtsamma, och det är något av en individuell preferens beroende huden och injektionsteknik. Det är lätt att böja 31 nålar under injektion, vilket kan orsaka obehag.

Tips och varningar


 • Se till att din insulin typ (U100, U40, U500) matchar sprutan markeringarna. Använda felaktig nålen kan resultera i en överdos av insulin, vilket skulle kunna medföra allvarliga konsekvenser för hälsan, inklusive koma och död.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.