hur man svepa benen för lymfödem

Lymfödem är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av svullnad i ben eller armar. Även om det inte finns något botemedel, behandling mål syftar till att kontrollera och lindra svullnad i det drabbade benet eller armen. Enligt Step Up, Speak Out är omslag ditt lymfödem-drabbade benet anses den "gyllene standarden" i behandlingen. Det erbjuder stöd för svullna vävnad, stimulans av lymfan flöde och en efterföljande minskning av svullnad. Det finns flera olika metoder för inslagning benet, en terapeut kommer att lära dig den exakta tekniken. Men vet grunderna i benet omslag kan bidra till att komma igång

inslagning Ditt ben


1.
Ordna alla dina nödvändiga förnödenheter i närheten. Pre-cut remsorna för att hålla ett lager av omslag på plats när du söker nästa. Beredning, tålamod och låta dig själv gott om tid att utföra wrap är avgörande för att framgångsrikt avsluta förfarandet.
2.
Applicera fuktgivande bodylotion på huden på din drabbade benet. Detta kommer att upprätthålla en god hudåkomma av uttorkning av huden och förhindra sprickbildning som gör det möjligt bakterier att invadera ditt ben, orsakar infektion. Det kommer också att bidra till att lindra eventuella hudirritation från att använda lager av bandage.
3.
Applicera en tubulär slätst att skydda huden. Beroende på ditt individuella tillstånd, kan du (eller kanske inte) också använda flexibla gasväv mot slätstickning.
4.
Hjälp av den tunna skum-liknande tyg som din terapeut gav dig. Wrap ett lager av stoppning runt benet. Detta kommer att hjälpa till att distribuera kompression jämnt.
5.
Applicera bandage lymfödem, som också kallas kort sträcka bandage. Applicera mer tryck på foten, med en gradvis trycket när du flyttar uppåt. Den smalare bandage kan gå runt foten med den bredare bandage spiral upp benet. Det exakta antalet bandage behövs kommer i stor utsträckning beror på längden och storleken på benet samt hur stor kompression som du behöver.

Tips och varningar


 • Andra möjliga behandlingar alla syftar till att uppmuntra lymfan vätska för att flöda ut ur det drabbade benet och inkludera lätta utövandet av det drabbade benet, massage, pneumatisk kompression (en speciell hylsa som ansluts till en pump att sätta press på det drabbade benet) och kläder komprimering. Några av de behandlingar som kan kombineras för CDT (komplett avsvällande terapi).
 • Svår lymfödem kan kräva kirurgiskt avlägsnande av överskott ben vävnad för att minska svullnad.
 • Undvik att bära strumpor som ihop sig din ben och undvika långa perioder av stillastående. Om du måste vara på fötterna för att arbeta, kan din läkare rekommendera bära stödstrumpor.
 • Använd inte ACE bandage som lymfödem wraps. Lymfödem bandage har begränsad kapacitet stretching och erbjuda rätt hud tryck för medhjälp flödet av lymfvätska. Dessa särskilda bandage också förhindra sammandragning som kan inträffa med ACE bandage.
 • Kontakta din läkare omedelbart om du ser ett utslag, rodnad eller har några tecken på infektion i det drabbade benet. Applicera inte komprimering eller bandage.
 • här artikeln inte att ersätta din läkares vägledning eller undervisning av en erfaren terapeut. Individualiserad lektioner och handledning är avgörande för att lära rätt teknik.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.