hur man väljer rätt adhd mediciner

Om du eller ditt barn lider av ADHD, det finns en mängd olika mediciner som finns tillgängliga för att behandla sjukdomen. Välja rätt ADHD mediciner omfattar en kombination av medicinsk rådgivning, behandling av personliga behov och försök och misstag. Med rätt samråd med din läkare kan du välja en ADHD-program som fungerar för dig eller ditt barn
1.
Välj ett njutningsmedel. Stimulantia arbete att balansera nivåerna av signalsubstanser i hjärnan vid ADHD patienterna. De minskar ouppmärksamhet och hyperaktivitet som är vanliga symtom för detta tillstånd. En mängd olika stimulantia kan användas för att behandla ADHD, inklusive Ritalin, Vyvanse och Adderall. Varje läkemedel kommer med olika doser, så du bör överväga hur ofta du kan administrera detta läkemedel (till exempel, kommer ditt barn att kunna ta medicin under skoltid om det behövs?). Vissa stimulantia kommer endast i tablettform, vilket kan vara svårt för små barn att ta. En medicinering (Daytrana) kommer i en patch men är endast godkänd för barn från 6 och 12 år. Biverkningar av dessa stimulantia inkluderar dålig aptit, irritabilitet och sömnlöshet. Du kan behöva experimentera med en eller flera stimulantia innan du hittar en på en rejäl dos som förbättrar ditt barns ADHD-symtom utan allvarliga störningar från biverkningar.
2.
Välj nonstimulants. Vissa barn tar stimulantia utan framgång, och andra upplever signifikanta biverkningar. För dessa barn kan stimulerande medicin Strattera vara fördelaktigt. Strattera kan förbättra ADHD-symtomen liksom ångest, vilket kan gynna vissa barn i mer än ett sätt. Illamående och sedering är två vanliga biverkningar av Strattera, vilket kan resultera i viktminskning eller minskad aptit. I sällsynta fall kan levern problem uppstå som ett resultat av att använda denna medicin.
3.
Tänk antidepressiva. Ofta barn med ADHD lider också av förstämningssyndrom, i dessa fall kan ett antidepressivt läkemedel till hjälp. Vissa barn som inte svarar på stimulantia eller Strattera kan också behöva antidepressiva för att behandla deras ADHD-symptom. Under 2004 varnade den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration (FDA) att barn som tar antidepressiva medel kan löpa en ökad risk för självmordstankar (Nemours Foundation). Diskutera dessa risker med ditt barns barnläkare.
4.
Välj en högt blodtryck drog. Klonidin och guanfacin används för att behandla högt blodtryck och ADHD, de arbetar för att lindra symptom av sömnlöshet och aggressivitet i vissa ADHD-patienter. Ditt barn kan behöva en av dessa mediciner för att hjälpa honom sova på natten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.