ischias nervsmärta från degenererade disksjukdom

Ischiasnerven är den största nerven i kroppen. Det börjar i nedre delen av ryggen och springer ner båda benen. Degenerativ disksjukdom är ett tillstånd som ibland kan irritera ischiasnerven orsakar ett tillstånd som kallas ischias

Ischias

Ischias är påtryckningar på ischiasnerven som orsakar smärtan. Enligt Mayo Clinic, ischias smärta oftast börjar i nedre delen av ryggen och strålar ner ena benet.

degenerativ disksjukdom

En skiva är det elastiska kudde som sitter mellan kotorna i ryggraden. Degenerativ disksjukdom är bortnött dessa skivor över tid och tillhörande smärta som det orsakar.

Diskbråck

En diskbråck är ett av resultaten av degenerativ disksjukdom. Det är fördelningen av det elastiska yttre skalet av en skiva och den utskjutande delen av den inre geléliknande material ur skivan som sätter press på de omgivande nerver.

Disc vållande Ischias

När en skiva i närheten av ischiasnerven nerv lider av degenerativ disksjukdom och blir ett diskbråck, det utskjutande skiva materialet sätta press på ischiasnerven skapa ischias.

Behandling

Sjukgymnast ibland används för att hjälpa flytta diskbråck bort från ischiasnerven och stärka den omgivande muskler för att hålla skivan på plats. Om sjukgymnastik inte fungerar då kirurgi kan användas för att avlägsna den utskjutande delen av skivan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.