kirurgi för syra refluxsjukdom

Gastroesofageal refluxsjukdom, även känd som GERD eller syra refluxsjukdom, uppstår när livsmedel och syra från magsäcken refluxes upp genom matstrupen i svalget eller munnen. Detta orsakar halsbränna och sker vanligen flera gånger i månaden, veckan eller dagen. Förutom att ta over-the-counter eller receptbelagda mediciner, finns det framgångsrika kirurgiska ingrepp för att behandla GERD

Identification

Det kirurgiska ingreppet används för att bekämpa gastroesofageal refluxsjukdom kallas fundoplication. Denna operation rekommenderas bara om alla konventionella metoder användas för att styra sura uppstötningar har misslyckats.

Förfarande

Fundoplication verk genom att linda den övre delen av magen till den nedre delen och sedan förankra den till membranet. Detta sker genom fem små snitt.

Resultat

kirurgi stärker barriär mellan magen och matstrupen. Det skapar också en lucka mellan magen och dess entré, vilket minimerar risken för återkommande sura uppstötningar.

After Care

Du kommer att kunna lämna sjukhuset inom en dag eller två och berättade att äta mjuk mat kost. Du kommer också få veta att avstå från all verksamhet under minst två veckor.

Komplikationer

Bara två till fyra procent av de patienter som genomgår denna procedur har komplikationer. Risken för dödsfall som en komplikation är en på 500.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.