kosttillskott för att minska ankelsvullnad

Avgöra vilka komplement att ta till svullna stor del beror på vad som orsakar din fotled att svälla. Det som fungerar för en sport skada skulle inte fungera för venös insufficiens, till exempel. Om din svullna beror på ett sjukdomstillstånd som diabetes, kunde kompletterar störa de andra mediciner du tar. Var försiktig med att välja en behandling för att undvika problem läkemedelsinteraktion

RICE

Om din svullna beror på en skada sådana som vrida det eller överanvända det, ris --- vila, is, kompression och höjd --- är vägen att gå. Ansök is till din svullna fotled i 20 minuter, fyra till åtta gånger per dag. Om du använder en gel pack, tillämpar det på bara 10 minuter. Var noga med att linda in is i en handduk för att undvika vävnadsskador från kylan. Förhöj din fotled 12 inches ovanför ditt hjärta med dynor och kuddar.

Butcher's Broom

Enligt Virginia Hospital Center, kliniska studier visar att örten slaktaren kvast väsentligt kan minska bensvullnad vid kronisk venös insufficiens, en tillstånd som uppstår när ventilerna i benen misslyckas och orsaka blod till pool i underbenen, vilket leder till svullna fotleder. Du kan uppnå den terapeutiska dosen med 36 till att 37,5 mg slaktarens kvast två gånger dagligen. Det finns inga negativa effekter noterats i kliniska prövningar, men doser för barn, gravida eller ammande kvinnor och personer med leversjukdom har inte fastställts.

Oligomera Proantocyanidiner (OPC)

Oligomera proantocyanidiner (OPC) finns i tallbark extrakt och vindruvskärnextrakt. Båda har visat sig minska svullnad, inflammation, ben tyngd och smärta i kronisk venös insufficiens, enligt Virginia Hospital Center. OPC används också för att förhindra att det bildas blodproppar under långa flygplan rider. De hjälper till att minska svullnader orsakade av premenstruellt syndrom och åderbråck. Ta inte dessa tillskott utan råd från en läkare om du är på blodförtunnande medel eller acetylsalicylsyra. Den terapeutiska dosen är 150 till 300 mg dagligen.

Gotu Kola

Gotu kola preparat, länge används av utövare i ayurvedisk medicin och allmänt tillgänglig i USA, har använts för att behandla venös insufficiens och åderbråck. Den terapeutiska dosen är 120 mg per dag, men örten kan tas för fyra veckor att vara effektiva. Den enda biverkningen är tillfällig hudutslag. Doser har inte fastställts för barn eller personer som lider av svår lever-eller njursjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.