läkemedel för behandling av MS

Multipel skleros är en sjukdom som stör kommunikationen mellan hjärnan och andra delar av kroppen. Inget botemedel finns, men det finns läkemedel som kan lindra sjukdomens symptom och bromsa utvecklingen

Costicosteroids

Costicosteroids är den vanligaste drogen för behandling av multipel skleros, enligt MayoClinic. com. Dessa mediciner lindrar inflammation under ett återfall.

Interferoner

Dessa läkemedel, som omfattar Betaseron och AVONEX, bromsa utvecklingen av MS-symtom. Deras biverkningar inkluderar allvarliga leverskador, enligt MayoClinic.

Glatiramer

Glatiramer blockerar immunsystemets angrepp av myelin. Läkemedlet injiceras dagligen, och har biverkningar, inklusive andnöd och rodnad efter injektionen.

Natilizumab

Detta läkemedel används vanligen för dem som inte ser någon positiv effekt från andra behandlingar, enligt MayoClinic. com. Natilizumab stör passagen av skadliga immunceller till din hjärna, men det sätter användarna i riskzonen för hjärninfektion.

Mitoxantron

Detta immunhämmande används i allmänhet endast hos patienter med framskriden multipel skleros. Det kan hjälpa till att lindra symptomen, men det kan vara skadligt för hjärtat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.