liktorn fakta

En liktorn är helt enkelt en oregelbunden beniga bula som kan utgöra vid basen av en persons stortån, utvidga området och som har verkningar på resten av foten. Ett av de vanligaste orsakerna till bunions är bärandet av illasittande skor

Effects

Den övre delen av stortån går ofta inåt mot andra tårna när en liktorn former, som benig tillväxten i botten av tån sträcker utåt från foten . Samma villkor kan även inträffa på lilltån, bildar en bunionette.

Orsaker

Att bära trånga skor är inte det enda sättet en liktorn kan utvecklas. Artrit, fosterskador, fotskador och delta i en aktivitet som har konstant tryck på fötterna, såsom dans, kan också leda till bunions.

Symtom

bunions leda till svullnad runt stortån: s gemensamma, en förtjockning av hud på den punkten, smärta som går att konstant eller intermittent, och minskad rörlighet i stortån.

Förebyggande /Lösning

En läkare diagnoser enkelt en liktorn genom att titta på foten. Behandlingar inkluderar bär olika skor, bär skor skär och stoppning, eller tejpa foten för att hålla tårna i en bättre position.

Kirurgi

kirurgi är ett alternativ för svåra bunions, med en kirurg ibland behöva justera tån eller ens säkring ben för att hålla den från att utvidga utåt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.