om dekompression behandling för ryggsmärta

Antalet människor som lider av ryggsmärtor har ökat under åren. Enligt Mayo Clinic, kommer fyra av fem personer lider ländryggssmärta gång i sitt liv. Denna smärta är orsakad av underliggande medicinska tillstånd och i de flesta fall är oacceptabelt. Att lindra smärta, dekomprimering terapi, även känd som Spinal dekompression terapi används. Syftet med denna terapi är att successivt flytta fördrivna ryggkotor på plats igen under en tidsperiod

Indikation för terapi

Decompression terapi har använts i mer än 2000 år, och vissa säger att det liknar yoga. De viktigaste indikationerna för behandlingen ingår spinal stenos, ischiasnerven irritation, muskelspasmer och utbuktande herniated diskar. Terapin mål är att lindra ryggsmärtor som orsakar orörlighet hos patienter med dessa tillstånd.

Fördelar

människor väljer dekompression behandling för sina många fördelar. Terapin är smärtfri och kan tolereras även av barn. Eftersom många är upptagna, de föredrar denna behandling eftersom det tar ett par minuter varje dag. Det kräver ingen sjukhusvistelse och därför kostar mindre än andra behandlingar. Enligt www. americanspinal. com, har det skett en 70 procent framgång upplevs av patienterna som fått dekompression behandling för ryggsmärtor.

Hur det görs

dekompression behandling utföras på två sätt. Den vanligaste metoden är med hjälp av en dekompression tabell. Patienten är säkrad till bordet, som sedan gradvis vänds upp och ner. Medan kroppen är i detta läge är allvar effekt omvända och hjälper räta anpassningen av ryggraden. Flödet av blod och syre i ryggraden främjar läkning. Den andra metoden är genom att ha patienten ligga på en säng. En maskin är sedan för att tillämpa kraft med ett kolven på fördrivna disken, flytta det tillbaka på plats. Patienten har möjlighet att stänga av maskinen i händelse av smärta.

Tidsplan

Enligt www. americanspinal. com kan det ta mer än 20 sessioner för dekompression behandling inte slutförts. En fördrivna disk som orsakar ryggsmärtor vanligtvis ligger på nerverna. Dessa nerver är känsliga, och därför har disken flyttas långsamt under en tid. Även om det är en långsam process, resultaten är positiva, de flesta patienter som rapporterade tillbaka smärtlindring under den första sessionen.

Kostnad

Varje sammanträde kostnader decompression terapi ungefär $ 100 till $ 200, beroende på din läkare. Beroende på ditt försäkringsskydd, får denna behandling eller inte kan täckas. Om kostnaden är ett problem, kontrollera ditt försäkringsskydd innan behandlingsstart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.