syntetiska vs bioidentical hormoner

Under senare år har kvinnor varit att titta på bioidentical hormonbehandling som ett alternativ till traditionell hormonbehandling. På ytan kan bioidentical hormoner verkar ett bättre val, men låt oss titta på hur de jämför med traditionella hormoner

Definiera "Syntetiska"

Traditionella hormoner, görs ofta från naturliga källor, som sto urin. Bioidentical hormoner är gjorda av växter, som soja. Båda typerna av hormoner är syntetiska eftersom de måste syntetiseras att extrahera östrogen från källan material. Bioidentical hormoner kallas naturlig följd av hur de beter sig i kroppen.

Hormoner i kroppen

Bioidentical hormoner är kemiskt identiska med människans kvinnliga hormoner och kroppen använder dem på samma sätt skulle det egna hormoner. Traditionella hormoner är inte identiska med människans kvinnliga hormoner och kroppen måste omvandla dessa hormoner till en användbar form.

Tillgänglighet

Bioidentical hormoner finns på apotek, hälsokostaffärer och på nätet. Vissa bioidentical hormoner är tillgängliga över disk medan andra kräver en läkares ordination. Syntetiska hormoner är bara tillgängliga genom recept.

Anpassning

Bioidentical hormoner kan anpassas till en enskild på grundval av saliv tester. Läkaren administrerar saliv test och sedan skriver ett recept baserat på resultatet. Anpassade formuleringar är varken FDA reglerade eller godkänt. Traditionella hormon formuleringar är inte anpassade till specifika hormonnivåer.

Säkerhet och effektivitet

Enligt FDA och Mayo Clinic, bioidentical hormoner varken säkrare eller effektivare än sina traditionella motsvarigheter. Eftersom bioidentical hormoner inte är alla reglerade, kan de bli ännu mer riskfyllda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.