test för maskar hos människa

Worm infestationer är en av de vanligaste förhållandena i världen och kan orsaka bara om någon symptom tänkbara. Människor kan få maskar från att ta ett bad för att äta, och vissa maskar är tillräckligt lätta att sväva i luften. De flesta av de tester för maskar hos människa är inte dyra, men några av de mer besvärliga maskar kan kräva ingrepp för att diagnostisera och operation för att avlägsna

Identification

Worms, som ibland kallas nematoder och rundmaskar, är ett mycket vanligt parasit som vanligen infekterar tarmen, rapporterar University of Maryland Medical Center. Flera olika tester för maskar finns på grund av de många typer av maskar i världen, som kan växa lika stor som en meter eller så liten som en millimeter. Tecken på maskar allt från klåda till kräkningar och trötthet.

Funktion

Det första testet för maskar hos människa försöker identifiera om personen har de typiska tecknen på angrepp av någon art av mask, ofta märkt av patienten Enligt Mayo Clinic. Ett andra, mer invasiva test utförs av den läkare som ser på en biopsi eller prov under ett mikroskop. När detta har skett genom att testa, kan läkaren sedan ordinera medicin för viss typ av mask.

Typer

Medan flera typer av tester för maskar hos människa finns tillgängliga, använder de vanligaste testband runt anus att förvärva en provet, som sedan avlägsnas och granskas under mikroskop, enligt Maryland Medical Center. För större maskar som passerar genom kroppen kan patienten ta ett prov in till läkaren. Andra vanliga diagnoser inkluderar testa blod, avföring eller ta en muskelbiopsi.

Orsaker

Människor som bor i varma eller tropiska områden är mer mottagliga för masken parasiter och är mer benägna att få ett test för maskar när de visar några symtom på en mask angrepp, rapporterar Maryland Medical Center. Köttprodukter är ett annat vanligt sätt för maskar att komma in i kroppen. Griskött är den vanligaste källan för infekterat kött, på grund av svin ofta äta sopor och skrot smittat kött maskar, enligt Mayo Clinic.

Överväganden

Test för maskar hos människa är faktiskt ett mycket gemensamt förfarande. Över en miljard människor är infekterade med "Ascaris lumbricoides" mask, enligt Maryland Medical Center. Barn har en hög upplever en springmask infektion på grund av den tid de tillbringar med andra barn som kan bära sina ägg, rapporter KidsHealth.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.