testosteronbehandling som fungerar

Låga testosteron hos äldre män orsakar många symtom såsom förlust av muskelmassa, nedsatt sexuell funktion, trötthet, humörsvängningar, depression och nedsatt kognition. För dessa män påverkas av låga serumtestosteron, får hormonbehandling verkar som det bästa sättet att lindra symptomen. Enligt Mayo Clinic, det finns mer forskning behövs om denna behandling för att avgöra om det hjälper patienter

Läkare utvecklings

University of Pennsylvania School of Medicine är för närvarande inlett en undersökning för att avgöra om äldre män kan få hjälp med användning av hormonersättning behandling. Tidigare studier av testosteron vänster fler frågor än svar när det gäller kontroversiella behandlingen.
nyheten är inte exakt klart om huruvida testosteronbehandling är bra för äldre patienter som upplever normal droppar i hormonnivåer, men läkarna gör förskriva det på villkor som hypogonadism. De med normala nivåer

Använd aldrig testosteronbehandling utan vägledning av din läkare. Harvard Health Letter uppmanar patienter att använda testosteron när kroppen inte producerar tillräckligt av hormonet på egen hand.

Använda Testosteron

När du har en diagnos från läkare av låga testosteronnivåer, är nästa steg att hitta rätt leveransmetod för hormonersättning. Leveransen metod som du väljer beror på vad du föredrar. Testosteron är tillgängligt via injektion, lapp, gel, och oral medicinering. Injektion levererar testosteron på ett säkert och effektivt sätt. Geler kan orsaka oönskade överföra till andra människor om du inte tvätta testosteron bort händerna efter varje ansökan. Plåster kan vara effektiva, men vissa patienter upplever hudirritation. Muntlig testosteron kan orsaka problem med levern och högre kolesterol. Diskutera dessa biverkningar med din läkare och väljer metod som fungerar bäst för dina behov.

Du kan lära dig att injicera din egen testosteron och eliminera behovet av att besöka läkare för din treatment. Treatments ske två veckors mellanrum och vissa patienter märker en avkastning på sina symtom mellan behandlingarna.

Diskutera dina alternativ med läkaren att hitta den bästa leveransmetod för substitutionsbehandling med testosteron.

Varning

Det har inte varit betydande studie om effekten av testosteron på män med normala testosteronnivåer. Symptomen på lågt testosteron inte alltid peka på hormonbehandling som lösning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.