Nutrition & missfärgning av huden

Många människor använder kosmetiska produkter för att bota och dölja missfärgning av huden. Men de senaste recensionerna av American Journal of Clinical Nutrition rapporterar att näring också spelar en viktig roll i att bota hudskador

melasma

En av de vanligaste typerna av missfärgning är melasma, som är den mörka missfärgning av huden på områden av hud som utsätts för solen. Det är särskilt vanligt hos unga och gravida kvinnor. Den AJCN anges att även mer vitaminer och fleromättade fetter i kosten kan skydda kroppen från ultraviolett strålning. Frukt och grönsaker är rika källor till vitaminer och safflorolja, raps och vegetabiliska oljor innehåller höga halter av fleromättade fetter.

Hyperpigmentering

College of husläkare i Kanada har lagt fram flera fall av hyperpigmentering beror på låga nivåer av vitamin B12 i kosten. Öka vitamin B12 genom att äta livsmedel som kött och mejeriprodukter förhindrar hyperpigmentering och lesioner.

blek hud

Blek hud är en av de första tecknen på järnbristanemi, enligt University of Maryland Medical Center. Inkludera järnrik mat i din kost som kött, fisk, fågel, baljväxter och gröna bladgrönsaker att undvika järnbristanemi.

Förändringar i hudens pigment

Kwashiorkor är en allvarlig form av undernäring som oftast drabbar barn. Omkring 50 procent av de äldre på sjukhem kan också drabbas av detta. En av dess viktigaste symptomen är en förändring av pigmentering av hud och hår. En välbalanserad kost rik på hög kvalitet proteiner som mejeriprodukter och mjölk erhålls för att bota detta tillstånd.

Åldrad hud

Ibland huden kan förlora sin färg och jämnhet på grund av ålder. En studie av Dr Maeve Cosgrove i AJCN rapporterar att högre intag av vitamin C och linolsyra tillsammans med en fettsnål kost kan hjälpa sakta processen. Ät mer citrusfrukter för C-vitamin och fisk för linolsyra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.