TENS-maskin instruktioner

En TENS-apparat, eller transkutan elektrisk nervstimulering enhet, är en enhet som stimulerar musklerna för att eliminera smärta. En elektrisk puls sändare genom huden med hjälp av elektroder som placeras i området för smärtan. TENS-apparaten är en mycket säker anordning som ofta används av patienter som inte längre vill ta mediciner mot smärta

Förberedelser

Rengör huden i området för smärtan. Du behöver en ren och torr yta att placera elektroderna så att de kommer fastna på huden. Placera ett tunt lager sänder gel på undersidan av varje elektrod innan den släpps ut på huden för att den elektriska strömmen går genom kroppen. Placera elektroderna på huden där du skadar. Använd kirurgisk tejp eller tyg bandage band att hålla elektroderna på huden. Anslut ändarna av elektroderna-stiften-i TENS-apparaten. Kontrollera att enheten är i läge "OFF" innan du ansluter den. Slå på enheten för snabbt kan orsaka ett ryck av smärta till bäraren.

Slår på enheten

Vrid långsamt vreden på TENS-apparat för att slå på den. När du har en enhet i bästa inställningen kommer du att känna en stickande känsla i musklerna. Din läkare kan berätta vad den bästa inställningen är till skada. Inställningen varierar vanligen med varje individ, så följ din läkares råd så att du inte använder en inställning som är för hög. Om du använder en inställning som är för hög, kan du känna dina muskler börjar rycka. Om så är fallet, vrid enheten ner till en mer bekväm miljö. Om du inte kan känna någon stickningar, långsamt stänga av enheten upp. Behandling varierar också, så kolla med din läkare för korrekt behandling längd.

Överväganden

Byt elektroderna varje dag och flytta runt dem så att huden inte blir irriterad. Rengör huden och torka av dem innan ansöka om ett nytt elektroderna. Låt inte vatten komma på enheten eftersom denna kan korta den, och inte sova med enheten påslagen och elektroderna på huden. Om du planerar att använda TENS-apparat inom ett par timmar igen, koppla loss elektroderna och anslut dem igen när du är redo att fortsätta behandlingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.