är det möjligt att bli gravid under klimakteriet?

Menopaus definieras som permanent slutet av menstruationen. Sedan de regelbundna menstruationer är förknippade med fertilitet, antas det att fertiliteten slutar med regelbundna månatliga menstruation. Missförstånd förhållandet mellan mens och ägglossning kan leda till oplanerade graviditeter

Fakta

En kvinna inte har trätt klimakteriet förrän 12 månader har passerat utan en menstruation. Många oplanerade graviditeter hos äldre kvinnor inträffa innan dessa 12 månader har passerat. Enligt Merck Medicinska biblioteket bör preventivmedel fortsätta för helåret efter din sista menstruation.

Missuppfattningar

Oregelbundna perioder i samband med fallande hormonnivåer (klimakteriet) inte signalera slutet av ägglossning. Hormoner som stimulerar ägg tillväxt och utsläpp är fortfarande aktiva och graviditet är fortfarande möjligt.

Betydelse

graviditet efter 35 år anses hög risk. Äldre kvinnor är mer benägna att ha kroniska hälsoproblem, som högt blodtryck (hypertoni), som kan förvärras under graviditeten. Graviditetsdiabetes är också vanligare med graviditeter senare i livet.

Överväganden

Enligt den amerikanska kongressen i obstetrik och gynekologer, för tidigt födda och dödfödda förekommer oftare med klimakteriet graviditeter. Din läkare kan erbjuda genetisk testning eftersom fosterskador, som Downs syndrom, är vanligare hos barn till äldre mödrar.

Förebyggande /Lösning

Fråga din gynekolog för hormon testning. När du har bekräftat din träder i klimakteriet, kan du inte få gravid. Preventivmedel är inte nödvändigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.