Vesicare alternativ

Läkare ordinera vanligen Vesicare, en kommersiell form av medicinering solifenacin, för att behandla symtom på överaktiv blåsa eller trängningsinkontinens. Det tillhör en grupp läkemedel som kallas antikolinergika, som verkar genom avslappnande glatta muskulaturen. Individer som inte kan ta Vesicare kan välja från flera läkemedel och icke-medicinsk behandling alternativ

alternativa mediciner

Om du inte kan använda solifenacin men kan tolerera andra antikolinergika, kan din läkare förskriva någon av flera läkemedel. Enligt US National Library of Medicine, potentiella alternativ är tolterodin (Detrol), darifenacin (Enablex), oxybutynin (Ditropan, Oxytrol) och trospium (Sanctura). Din läkare kan hjälpa dig avgöra vilka av dessa läkemedel kan fungera bäst för dig. Du kan behöva undvika alla antikolinergika om gravid, eller om du lider av trångvinkelglaukom, liksom ett antal njure, magsäck, urin-eller leversjukdomar.

Din läkare kan också ordinera tricykliska antidepressiva läkemedel, som inaktivera din smidigt urinblåsan muskler förutom sina antidepressiva effekter. Möjliga alternativ är imipramin (Tofranil) och doxepin (Adapin, Sinequan). Dessutom, om du är kvinna, kan din läkare förskriva låg dos östrogen aktuella för att stärka vävnaden i områdena kring urinröret och vagina. Behandling kan komma i form av grädde, ett plåster eller en p-ring.

Icke-medicinska alternativ

Leta efter flera icke-medicinska alternativ för att behandla din överaktiv blåsa. Delta i urinblåsan omskolning, en teknik som syftar till att refamiliarize dig med den fysiska detaljer för fyllning och tömma blåsan. Förutom att få kunskap om den dagliga mönster av dina inkontinens, lära sig att tömma blåsan endast vid vissa schemalagda tider, och medvetet undvika kissar utanför detta schema.

tygla din inkontinens genom att stärka musklerna i bäckenbotten, som hjälper till att kontrollera flödet av urin. Använd en viss uppsättning interna rörelser, kallas Kegel övningarna, för detta ändamål. Rådgör med din läkare för att lära sig detaljer om dessa övningar, och att upprätta ett lämpligt träningsprogram.

Din läkare kan använda biofeedback och elektrisk stimulering används i kombination med både blåsa omskolning och Kegel övningar. I biofeedback, kommer din läkare att placera en speciell sensor i slidan eller anus och använda sin produktion för att mäta styrkan i din muskelsammandragningar på en bildskärm. Du kommer att ha möjlighet att visa den här skärmen, och du kan använda den för att lära dig när du väl avtal och avkopplande musklerna i bäckenbotten. I elektrisk stimulering, kan din läkare använda en anal eller vaginal probe för att skicka lågspänningsinstallationer ström till bäckenbotten och uppmuntra dem att utföra lämplig åtgärd.

Kirurgi

Om du har allvarliga symtom från blåsan eller en instabil blåsa, kan din läkare anser du en kandidat för ett kirurgiskt ingrepp som kallas augmentation cystoplasty, vilket innebär att lägga till en del av tarmen till blåsan för att öka din urinblåsans storlek och lagringskapacitet. Rådgör med din läkare eller kirurg för att lära sig detaljerna i detta förfarande, liksom andra potentiella alternativ till Vesicare använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.