Vilka är de behandlingar av hudfläckar?

Nevi, som ofta kallas födelsemärken, är stora kluster av celler som samman och bildar en liten svart fläck. Generellt födelsemärken är ofarliga. Men i vissa fall kan de blir farliga. Mol varierar i färg-de kan vara röd, brun eller blå-och kan dyka upp var som helst på kroppen

Behandling

Normalt födelsemärken är ofarliga och kräver ingen behandling. Dock kanske du vill ta bort dem i kosmetiska eller medicinska skäl, till exempel hudcancer. Det enda sättet att ta bort ett födelsemärke är genom kirurgiskt avlägsnande.

Shave Excision

Under en rakning excision, kommer din läkare att bedöva området kring mullvad liksom mullvad själv. En liten skalpell sedan används för att ta bort födelsemärket.

Punch Biopsi

punch-biopsi förfarande kräver din läkare att ta bort mullvad eller födelsemärken med bedövande området och gör ett litet snitt med skalpell. En mol är sedan skickas till patologen på provning.

excisional Kirurgi

excisional kirurgi bort mullvad i de djupare skikten av skin. The mullvad, tillsammans med delar av omgivande frisk hud, kommer att tas bort med skalpell. Den öppna sår är sedan sys.

Cancersjukdomar Moles

Om mol är cancer, din läkare kan ta bort hela mullvad och den omgivande frisk vävnad. När mol är helt bort, bör det inte igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.