Vilka är fördelarna med en tea tree kropp bar?

Tea tree olja (Melaleuca alternifolia) anses vara en antiseptisk och traditionellt används för att förebygga eller behandla infektioner. Det har antimikrobiella egenskaper och rapporteras vara fördelaktig vid behandling av fotsvamp, akne och svamp vaginala infektioner. Dock har ingen definitiv forskning gjorts, och mer studier behövs

svampinfektioner

Några studier har rapporterat anti-svamp egenskaper i tea tree-olja, bland annat att behandla svampinfektioner under naglar och fotsvamp. Men forskare vid Mayo Clinic säger att de är tveksamma till att göra några krav i nuläget vare sig för eller emot användning av olja tea tree produkter på huden.

Acne Vulgaris

Acne produkter som innehåller tea tree olja är riklig . Tea tree olja kan minska antalet av hudlesioner, men lite information finns tillgänglig från experimentella försök att stödja detta.

Vaginala infektioner

Laboratoriestudier visar att tea tree-olja inte behandla vissa typer av svamp och jäst, inklusive candida albicans. En lokal applicering av tea tree-olja i form av en kropp bar kan vara till nytta för lindring av klåda i samband med vaginala infektioner. Kan dock kemiska ämnen i tvål orsaka en allergisk reaktion eller kan torka ut anbud vävnader och orsakar klåda.

Mjäll

Tidiga studier görs med en 5-procent tea tree-olja lösning i schampo visade att det var effektivt och tolereras väl för mild till måttlig mjäll. En kropp bar innehåller liknande mängder tea tree-olja kan också vara effektivt. Inga nya forskning har gjorts för att bekräfta äldre studier.

MRSA kronisk infektion

Lab studier har visat att en tea tree-olja salva i näsan och en duschkräm eller bar för resten av kroppen kan behandla kolonisering av MRSA (Staphylococcus aureus) infektioner. Fler studier rekommenderas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.