använda ett antibakteriellt på skabb

Vi brukar tänka på skabb som en sexuellt överförbar sjukdom. Och medan sexuell kontakt är en metod för överföring, är skabb faktiskt en parasit som kan överföras genom någon hud mot hud kontakt. Det är därför det rinner genom skolor, sjukhem och sovsalar college. Lyckligtvis är skabb mycket behandlingsbar

SKABB kvalster

Skabb är ett angrepp av kvalster. De kan hoppa från person till person och även från kläder och sängkläder till människor. En gång på en person, kvalster gräver i. reaktion människor måste kvalster och deras avföring är ojämn utslag-liknande lesioner. Klåda och smärta resultatet.
Eftersom Skabb är en parasit, endast antiparasitära läkemedel känner som scabicides har någon garanti att arbeta. Antibakteriella produkter har ingen större effekt på skabb än tvål och vatten.

Svavel och antibakteriell tvål

En mexikansk företag, Grisi, har en svavel tvål med lanolin som marknadsförs som en akne produkt men kan också användas för att behandla skabb. Den finns på nätet och på några naturliga mataffärerna. Grisi hävdar den här produkten är en naturlig antiparasitära och antibakteriella rengöringsmedel. Tillverkaren erbjuder inga kliniska bevis på dess effektivitet.

Skabb Behandling

Centers for Disease Control och Mayo Clinic både starkt att det endast är läkare och ordinerade behandlingar kan stoppa skabb. "Ingen har" over-the-counter "-produkter har testats och godkänts för behandling av skabb, säger CDC webbplats.
Istället har permetrin och crotamiton recept och krämer anses kliniskt effektiva, liksom vissa orala läkemedel som reserverats för användning av dem som har nedsatt immunförsvar. Både Mayo Clinic och CDC uppmana tvätta alla kläder och sängkläder från en smittad person i hög värme som en del av en behandlingsplan.
Om du har skabb eller har varit utsatta för skabb, kontakta en läkare. Tänk på att du kan vara smittsam även om du inte har ställt ut symptom, som skabb kan ta två till sex veckor att manifestera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.