bruksanvisningen för höga flöden oxygengrimma

En högt flöde oxygengrimma är en anordning som används för att leverera syre till en person genom näsan. En oxygengrimma är en metod att föredra av syre administration om en person har att kontinuerligt få syre från en kapsel, eftersom den ersätter en syrgasmask. En oxygengrimma är mycket bekvämare och enklare att använda än en mask och det är lättare att ta bort och ersätta än en mask, eftersom det helt enkelt är en gummi syre rör med en fixtur som styr flödet av syre i näsan.

Användning av en näskateter

En oxygengrimma oftast kommer i ett paket med en längd av syrgasslangar redan bifogas. När som anges, delar upp syrgasslangen i två kanyl rör och gör en loop. I centrum för toppen av loopen är ett en tum cylindrisk plast bit något större i diameter än slangen. Det blir två korta rör som sticker ut på toppen av denna pjäs. Sätt dessa rör i näsborrarna. Resten av slang loop är gömd bakom varje öra för att hålla enheten på plats. Syrgasslangen borde stanna på framsidan av den person som får syrgas. För att ta bort kanylen, drar man bara slangen från bakom öronen och ta bort från näsan.

Syrgas Med en näskateter

tillförseln av syre skall minskas till högst 6 liter per minut. Detta för att förhindra att torka ut vävnader i näsa och hals. Om en person kräver syre vid ett större flöde, kan en mask krävas. En oxygengrimma är avsett för långvarig kontinuerlig drift och kan användas på obestämd tid om det behövs. Varaktighet och frekvens av syre förvaltning bör bestämmas av läkare, men så länge uppfyllandet inte är en fråga, kan den som tar emot syre bort kanylen när som helst om obehag uppstår eller om avlägsnande krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.