diet för Pepcid sår

Magsår är hål i slemhinnan slemhinnan i magtarmkanalen som kan utvecklas i matstrupen, magsäcken eller tolvfingertarmen, den första delen av tunntarmen. Vid ett tillfälle trodde läkarna att magsår berodde på att äta för mycket kryddad mat. Men det är nu känt att dessa krater-liknande erosioner i första hand orsakas av andra faktorer, som tar vissa mediciner eller spelar värd för bakterier. Lyckligtvis kan du släcka branden och hantera dina symptom genom att följa en speciell diet för magsår.

Diet Matters

göra en inventering av dina kostvanor och livsstil och göra förändringar därefter. Starta en diet för magsår är ett smart drag, men dina ansträngningar kommer att undergrävas om man konsumerar för mycket alkohol, koffein eller kolsyrade drycker. Detta inkluderar koffeinfritt kaffe och te också.

Se till att du dricker minst 6 till 8 glas vatten varje dag. Helst bör du dricka filtrerat vatten för att minska risken att smittas med Heliocobacter pylori (H. pylori), som ofta finns i brunnsvatten och ibland även vatten på flaska. Denna smarta bakterie säkerställer dess överlevnad i kroppen genom att utsöndra ett enzym som neutraliserar din magsyra. Enligt Mayo Clinic, är H. pylori den största orsaken till magsår och drabbar cirka 10 procent av de allmänna U. S. befolkning och mer än hälften av personer över 60 år.

innehålla massor av färsk frukt och grönsaker i din kost. Förutom att dessa livsmedel med hög fiberhalt, erbjuder de också positiva antioxidanter och flavonoider.

Model Medelhavet metoden vid matlagning och förbereda mat, vilket kräver med friska oljor som innehåller omättade fettsyror, såsom olivolja. Enligt forskare vid Universitetssjukhuset i Heraklion i Grekland, intag av omättade fettsyror, nämligen eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA), hjälp att hämma H. pylori.

Minska din konsumtion av animaliska fetter och transfettsyror. Detta innebär att begränsa rött kött och förädlade livsmedel, särskilt bakverk och stekt mat.

Överväg att göra deglycyrrhizinated lakrits (DGL) del av din kost för magsår. Tidiga studier, till exempel en publicerad i tidskriften Practitioner, rapporterade att DGL tillskott främjas läkningen av sår och bidragit till att återupprätta friska slemhinnor foder i 32 patienter med kronisk peptiska sår i tolvfingertarmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.