hur man band en bruten fotled

Om du har skadat fotleden och det är svullna och ömma att ta i och blåmärken finnas runt ankeln, måste du söka vård på ett korrekt sätt diagnosen. Du kanske tycker att det är helt enkelt en belastning eftersom du kan gå på foten. Men "det är möjligt att vandra med mindre allvarliga brott, så aldrig förlita sig på att gå som ett test på om ett ben har varit splittrade," enligt hemsidan Footphysicians. com. Det kan vara bra att tejpa fotleden om du inte kan komma till en läkare snart eftersom en del av förbehandling av en bruten fotled är komprimering.
1.
Shave fotled och ben med en rakkniv. Det är bäst att tejpa direkt på huden.
2.
Placera din fot i en dorsiflexed och utvikt läge.
3.
Börja med högst upp i mitten av fotleden och få de elastiska-typ tejp mot hälsenan och på insidan av ankeln. Se till att bandet inte är för tätt.
4.
Ta fast tejpen under foten. På så sätt kommer hälen vara låst. Gör det rätt, kommer du att hamna på utsidan av fotleden.
5.
Ta med tejp runt hälsenan och sedan över ovansidan av foten igen. Fortsätta under och avsluta genom att bandet upp mot insidan av vristen.
6.
Upprepa samma sekvens men alternerande sidor av foten, tills du inte har mer band. Om du vill ha mer stöd, tillämpa mer elastisk typ tejp
7
Applicera nonstretch zink bandet, med början på utsidan underben. . Sätta bandet över på toppen av din fotled och sedan under hålfoten.

tips och varningar


 • bandet endast fotled om du verkligen tror att du har en mycket liten fraktur och att det är i stabilt tillstånd. Se din läkare så snart som möjligt.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.