hur man behandlar sår med socker & honung

Socker och honung är urgamla botemedel för sår och skärsår. Förutom att ha naturlig antiseptisk läkemedel som förhindrar infektion, både livsmedel har botande effekter som minimera ärrbildning. När du använder socker eller honung till en klippa, suger upp vätska och kväver tillväxt av bakterier. Dessa två livsmedel underlätta läkning genom att minska svullnad och stödja bildandet av reparativ bindväv. Anmärkningsvärt, de minskar också smärta vid förbandsbyte eftersom de hålla det drabbade området fuktig.

egyptiska skriftlärde första dokumenterade behandlingen i 1600 B. C. , och det fortsätter att användas av läkare och vårdgivare till denna dag. Socker och honung är lika effektiva sår rättsmedel, men olika situationer kräver olika förband metoder. Socker är ett populärt val eftersom det är lättare att rengöra än honung. Eftersom socker främjar blödning, bör man klä fräschare sår med honung

Behandla ett sår med Sugar


1.
Rulla ut en 4-tums-by-4-tums bit gasbinda i en lång remsa . Coat det med vaselin.
2.
Ta remsa av gasväv, och drapera den runt såret. Kontrollera att det omsluter det drabbade området som en munk.
3.
Applicera socker direkt i såret, som omfattar den i en 1/4-tums djup. Den omgivande gasväv kommer att fungera som en barriär som håller sockret från att fly.
4.
Placera en steril, 4-tums-by-4-tums sår svamp ovanpå såret. Ta klamra dressing, och säkert bandage såret och se till att det är tätt sittande men inte för hårt lindad.
5.
Byt förbandet varje 1 till 2 dagar. Innan ansökan på ett nytt förband, såret med vatten, saltlösning eller väteperoxid, och klappa torrt. Upprepa steg 1 till 4 för att ersätta dressingen.

Behandla ett sår med Honey


1.
Rulla ut en 4-tums-by-4-tums bit gasbinda till en lång remsa. Brant den gasväv i honung, och ta bort den efter att den har absorberat ämnet. Om gasväv inte njuta av honung, späd honungen med en måttlig mängd vatten.
2.
Drapera såret i honungen har dränkts gasväv, som omfattar det berörda området.

3.
Placera en steril, 4-tums-gånger-4-tums sår svamp ovanpå såret. Ta klamra dressing, och säkert bandage såret och se till att det är tätt sittande men inte för hårt lindad.
4.
Byt förbandet varje 1 till 2 dagar. Innan ansökan på ett nytt förband, såret med vatten, saltlösning eller väteperoxid och klappa torrt. Upprepa steg 1 till 3 istället för förbandet.

Tips och varningar


 • behandling av ett sår till stor del beror på hur mycket vätska man utstrålar. Remedy högre exudat med större mängder socker eller honung, och utföra mer frekventa förbandsbyte.
 • När det gäller sårbehandling, socker och honung är billiga, bekväma alternativ till antibiotika. Även stammar av bakterier kan till slut bli resistenta mot antibiotika, de är alltid mottagliga för antimikrobiella egenskaper av socker och honung.
 • Om ditt sår inte har visat tecken på förbättring efter en längre behandling, rådfråga läkare omedelbart. Aldrig ge behandling vid allvarliga sår. Alltid söka vård av läkare eller sjuksköterska

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.