hur man berättar om jag har lungproblem

Termen "lungproblem" omfattar en rad olika åkommor, allt från astma till lungcancer till influensa. De flesta problem med lungorna faller inom kategorin av lungsjukdom, ett tillstånd som är ansvarig för en sjundedel av de årliga dödsfallen i USA. Avgöra om du har ett problem med lungorna kan vara svårt, eftersom tecknen är inte alltid uppenbart. Men det finns några klassiska symtom som du bör veta att hålla utkik efter
1.
Tänk på din förmåga att föra syre i lungorna. Har du ofta har svårt att andas eller känna att du inte kan få tillräckligt med luft? Detta är ofta ett tecken på att du har problem med lungorna.
2.
Har du en kronisk hosta? Det är normalt att ha en hosta medan lider av en förkylning eller influensa, utan en hosta som fortsätter att dröja efter att du har återhämtat är ofta ett tecken på att något är fortfarande fel med lungorna.
3.

Har du hostade upp blod? Hostar blod är nästan alltid ett tecken på att något är inte rätt i kroppen, även om det kan bero på att ett annat villkor än lungsjukdom.
4.
Har du ont i bröstet? Bröstsmärta kan orsakas av andra faktorer, men det kan också följa lungsjukdom.
5.
Utvärdera om din förmåga att utöva eller upprätthålla någon annan typ av aerob aktivitet har minskat på senare tid. Även om du kanske har givit denna förändring bara för åldrande, senare droppar i uthållighet också kan vara tecken på att dina lungor inte fungerar som de ska.
6.
Besök din läkare om du får några av dessa varningsskyltar för lungsjukdom. Din läkare kommer förmodligen att göra några tester för att utvärdera din lungfunktion och leta efter problem med lungorna.
7.
Även om du inte upplever något av dessa symtom, ta en stund att tänka på din allmänna känsla av välbefinnande. Känner du dig frisk och levande, eller trött och nedsliten? Om du känner en konstant brist på energi, särskilt om du redan tagit andra friska åtgärder som få tillräckligt med sömn och äta en hälsosam kost bör du kontakta din läkare. I vissa fall, personer i ett tidigt skede av lungsjukdom uppvisar inga symptom än mild trötthet.

tips och varningar


 • Om du är orolig över om du kanske har lungproblem, boka tid för att se din läkare. Endast din läkare kan slutgiltigt avgöra om du har problem med lungorna. Om du lider av lungsjukdom, kan en tidig diagnos är viktig för att behandla din sjukdom.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.