hur man gör en nödsituation skena

Ringer ett nödsamtal bettskena kräver huvudet kallt och lite uppfinningsrikedom. Om du behöver ringa ett nödsamtal skena, är det viktigt att vara lugn, och kom ihåg bettskena avsikt --- att immobilisera en skadad del av kroppen för att förhindra försämring av skadan och minska smärtan. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vilka material kan vara lämpliga att använda för en nödsituation splint
1.
Ge vård för alla sår i området som behöver bettskena. Rengör och bandage såren, enligt din nödsituation.
2.
Immobilisera skadade delen av kroppen. Detta är särskilt viktigt för rygg-och nackskador. Försök inte att lägga brutna ben ihop. Splint den skadade kroppsdelen i den position där du hittade den --- flytta den eller försöker återställa ben orsakar smärta och kan orsaka ytterligare skada.
3.
Pad den skadade kroppsdelen med mjuka material. Du kan använda något mjukt, såsom kläder, kuddar, filtar eller handdukar.
4.
Hitta en stel objekt att använda som en nödsituation bettskena. Styvhet ger orörlighet. Använd brädor, grenar eller pinnar. Använd hårdplast locket på en kylare. Kartong, eller rulla upp några tidningar eller filtar, så länge de inte kommer att böja. Använd ett paraply eller ett kvastskaft. Om du behöver, "kompis band" den skadade kroppsdelen att en oskadade kroppsdel --- exempelvis säkra en brutet finger med sin granne finger för att ge stabilitet och orörlighet.

Se om du kan, att den akuta skenan går längre än längden på det skadade området, vanligen från led till led. Exempelvis skenan underarmen från armbågen till handleden. Pad tryckpunkter.
5.
Säkra akut skenan till den skadade delen av kroppen. Du kan använda föremål såsom bälten, slipsar, kläder, långa handväska remmar eller band. Fäst skenan både över och under den skada.
6.
Uppsök läkare så snart som möjligt.

Tips och varningar


 • Gör inte det akuta skenan så trång att den skär av omsättning. Kontrollera skena ofta, och lossa det om du noterar svullnad, domningar eller blekhet av det skadade området eller området utanför skadan. Om du kan, ta bort alla smycken från en skadad extremitet. Viktigast söka läkarvård så snart som möjligt.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.