hur man hanterar panik när han försökte använda en CPAP

Obstruktiv sömnapné är ett tillstånd där patientens luftvägar blir blockerad när de sover. Patienten kommer att tillfälligt sluta andas och i allmänhet, vakna. Patienter som drabbas av sömnapné kräver användning av en CPAP (continuous positive airway pressure) maskin. Maskinen blåser luft tryck, att genom slang och en mask, in i patientens luftvägar hålla dem öppna. Patienten kan då andas och sova ordentligt.

Tyvärr många patienter har svårt att anpassa sig till användningen av en CPAP maskin. Vissa kan till en början uppleva panik när han försökte använda maskinen. De flesta patienterna har möjlighet att justera inom en vecka eller två. Följande tekniker kan minska panik och hjälpa patienten att anpassa sig till användningen av en CPAP

minska Panic med CPAP


1.
Öva på att använda CPAP maskinen under dagtid, medan du läser en bok, titta på TV eller ägna sig åt i en annan störande verksamhet. Många patienter har svårt att anpassa sig till användningen av en CPAP, särskilt i de två första veckorna. Patienterna kommer att ha mindre ångest under dagen, vilket gör detta en bra tid att träna, och distraktioner kommer att hjälpa patienten gradvis anpassa sig till den maskinen.
2.
Börja använda CPAP maskinen 30 minuter till en timme innan du försöker somna. Delta i en lågintensiv, störande verksamhet, t. ex. som används tidigare under dagen. Tillåt tid att vänja sig med maskinen på innan du försöker somna med den för att minska ångest och panik.
3.
öka "ramp" tid på CPAP maskinen. "Ramp" inställning gör att CPAP att börja på en lägre tryck och ökar under en önskad tidsperiod, från 5 till 45 minuter. Detta gör att patienten gradvis anpassar sig till maskinen, vilket gör övergången till det föreskrivna trycket lättare. En patient som har drabbats av panik vid användning av maskinen bör ställa CPAP maskinen till högsta ramp tid.
4.
Fråga doktorn att tillfälligt sänka trycket och sakta öka den under en period på cirka två veckor. Patienter som har en tuff tid justering, efter att ha använt maskinen i två veckor är så, kan dra nytta av detta tillfälliga minskningen och mer gradvis öka. Patienten kan fortsätta att använda "ramp" inställning genom denna justering fas, liksom.
5.
Be läkaren att förskriva ett recept för sömnmedel eller ångestdämpande medicin. Patienter som har allvarliga panik episoder vid användning av maskinen kan tillfälligt dra nytta av dessa läkemedel. Efter en rimlig anpassning, kan patienten avbryta sin användning som rekommenderas av läkaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.