hur man kan behandla irritation i innerörat

Smärta och irritation i örat kan vara bortom besvärande. Det kan vara ganska irriterande och hålla dig från att göra enkla, vardagliga arbetsuppgifter. Tillsammans med innerörat irritation kommer skarp, dov smärta och klåda i ett område som du inte lätt kan nå. Du kanske frestas att greppa närmaste bomull pinnen och sylt den i örat, men det är en av de värsta saker du kan göra. Lindra innerörat irritation kan uppnås relativt enkelt om det görs på rätt sätt
1.
Ta bort överflödigt vax. En uppbyggnad av öronvax kan orsaka innerörat att bli irriterad och kliande. För att ta bort vaxet, måste du först mjuka upp den genom några droppar babyolja använda en pipett två gånger om dagen under högst 5 dagar. När du har mjuknat vaxet, använd en gummi-sköljblåsa och försiktigt spruta varmt vatten i hörselgången. Luta huvudet åt sidan för att tömma ut vattnet ur örat och torka ytterörat med en handduk.
2.
Köp en over-the-counter kit öronvax borttagning. De flesta varuhus säljer produkter som är utformade för att ta bort öronvax. Innan du köper något kit öronvax bort, läsa alla anvisningar och varningar på förpackningen.
3.
Tillämpa en kall Pack till ytterörat i 20 minuter för att minska smärta orsakad av innerörat irritation. Du kan också ta en over-the-counter smärtstillande medel som paracetamol eller ibuprofen mot smärta.
4.
tugga på en bit tuggummi. Extra tryck i hörselgången kan lett till irritation och smärta. Tuggummi kan minska trycket som byggts upp i örat.
5.
Söka hjälp av en läkare. Många gånger en inre öra irritation orsakas av en öroninfektion. Boka tid med din primärvårdsläkare. Han kommer att undersöka hörselgången, och om det är en infektion, kommer att behandla det därefter med rätt antibiotika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.