hur man kan förebygga Whipple’s sjukdom

Whipple's sjukdom påverkar kroppens tarmar genom att avbryta normal matsmältning fördelning av livsmedel och absorptionen av näringsämnen. En bakterie, Tropheryma whipplei, förändrar slemhinna slemhinnan i tarmen, bildar lesioner i väggarna i tunntarmen. Sjukdomen orsakar också ytterligare skador på andra organ såsom ögon, hjärna och hjärta, och kan vara dödlig utan behandling. Enligt Mayo Clinic, påverkar detta sällsynt sjukdom en person ur en miljon per år, och som sådan är lite känt om orsaker och risker av sjukdomen.
1.
Kontakta läkare. Om du är en medelålders man, är din sannolikhet (men mycket små) för att utveckla sjukdomen ökat, så regelbundna besök på din läkare kan hjälpa till att förhindra att sjukdomen fortskrider, om det i själva verket du har det. Eftersom forskare tror att en viss genetisk anomali föreligger som gör att bakterien att skada kroppen, om du har en immun sjukdom, träffa en läkare regelbundet kan hålla dig från att utveckla sjukdomen på en mer progressiv med behandling.
2.
leda en hälsosam livsstil. Enligt New York University Langone Medical Center, ser friska människor bär på bakterien inte sjukdomen framsteg som de som en genetisk egenskap som svarar negativt för bakterien. Även om sjukdomens progression kan bero på din arvsmassa ensam, hålla sig i form och äta hälsosam mat kan förbättra ditt immunförsvar, förbereda dig mot sjukdomen.
3.
Håll forska. National Institute of Diabetes and Digestive-och njursjukdomar samt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke, utför studier för att fastställa risker, orsaker och förebyggande åtgärd för Whipple's sjukdom, så stanna upp-to-date på den information produceras av sådan forskning kan hålla dig kunskap om förebyggande metoder (se Resurser nedan).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.