hur man kan uppnå hälsosamma blodsockernivåer

Diabetes, som drabbar mer än 23 miljoner amerikaner idag och är snabbt på uppgång, kan slå vem som helst i alla åldrar. Allvarliga komplikationer kan uppstå om sjukdomen, som saboterar kroppens förmåga att bearbeta sockret på rätt sätt, lämnas obehandlad. Diabetiker har en brist i eller motståndskraft mot, insulin, ett hormon som tillverkas i bukspottkörteln och som ansvarar för förflyttningen glukos (blodsocker) till cellerna till bränsle i kroppen. Resultatet: blodsockernivån kan bli farligt hög. Genom behandling och livsstilsförändringar kan dock glukosnivåer hållas i schack.
1.
Äta samma mängder mat på samma tid varje dag. Att upprätthålla en rutin kan hjälpa till att hålla blodsockernivån på normal nivå.
2.
Fyll din kost med rätt typer av livsmedel. Vissa livsmedel kan kasta ditt ut blodsocker smäll. Ät en fiberrik kost fullspäckad med protein och bra kolhydrater. Med andra ord, äta grönsaker, frukt, fisk, ägg, korn och magert kött och undvika halvfabrikat.
3.
Motion. Med en övning rutin som du följer regelbundet kommer att hålla din blodsockernivån i schack tillsammans med att hålla dig fysiskt pigga och friska. Motion minst två till tre timmar per vecka med snabba promenader, simning eller cykling för att hålla din puls upp och din vikt och blodsockerhalten ner. Övervikt kan göra blodsocker kontrollen svårare.
4.
Ta din diabetes medicin vid samma tid varje dag. Precis som med ditt ätande är det viktigt att hålla dig på en rutin när du tar din medicin. Detta garanterar att du håller en kontinuerlig ström av läkemedel i kroppen hela dagen.
5.
Ändra medicineringen om det behövs. Om ni inte tror din medicin fungerar så bra som det borde för att kontrollera ditt blodsocker, tala med din läkare om att ändra doseringen.

tips och varningar


 • Innan en träningsrutin, tala med din läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.