hur man ska gå tillbaka till glasögon efter Gaspermeabelt kontakter

Även Gaspermeabelt kontakter har många fördelar, det finns förutsättningar som kan tvinga dig tillbaka till glasögon. Till exempel kan torra ögon, suddig syn eller ögoninfektioner gör det absolut nödvändigt att sluta ha kontakter och glasögon igen. Eller du kanske bara att kontakter inte längre är värt besväret. Om du väljer att gå tillbaka till glasögon, försök att underlätta i processen. Och ta väl hand om din nuvarande kontakter. Vem vet, du kanske behöver dem igen någon gång

Skötsel av kontakter och byta till glasögon


1.
Lätt tillbaka till glasögon om möjligt. Dina ögon kan behöva några dagar för att justera efter bär hård kontakter. Till exempel kan det perifera seendet vara avstängd när du börjar använda glasögon igen. Bär dina glasögon i en timme den första dagen, två på varandra följande timmar till nästa dag, och tre till fem timmar den tredje dagen innan du använder dem regelbundet.
2.
Förbered kontaktlinser för permanent förvaring genom att tvätta händerna, pluggning i avloppet av diskbänken och fylla båda sidor av kontakten fall halvvägs full med konditionering lösning.
3.
Ta ut en av dina kontakter, och Häll tre eller fyra droppar kontakt renare på objektivet som sitter i handflatan. Arbetet dammsugaren in i objektivet och runt kanterna i 20 sekunder eller mer. Försiktigt skölja linsen av med ljummet vatten och placera den i rätt sida av kontaktlinser fallet. Upprepa detta steg med den andra linsen.
4.
Skruva eller pop locket på kontakta ärendet ordentligt. Placera fallet i en dragkedja plastpåse och skriva datum på påsen med permanent märkpenna. Detta är viktigt för framtida referens om du behöver lämna denna information till en ögonläkare.
5.
Rengör dina glasögon dagligen med såpa eller rengöringsmedel för glas. Buff dem torra med en handduk, och förvara dem lagrade i ett ärende.

tips och varningar


 • Få dina ögon kontrolleras av en ögonläkare innan du går tillbaka till glasögon du haft sedan du började använda kontakter. Din prescription might har ändrats eller linserna och frames could vara slitna.
 • Om du stopped wearing contacts because du har problems med dina ögon, Ignorera inte problem. Har dina ögon undersöks för eventuella infektioner eller symtom på ögats sjukdomar som glaukom.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.