hur man tar hand om en sjuk person i ditt hem

Om personen är en patient, vän eller älskade en, ta hand om en sjuk person kräver tålamod och en grundläggande kunskap om sjukdomen. Om sjukdomen är smittsam, behöver du förhindra dess spridning till dig själv och andra att vistas i huset. Beroende på vilken typ av sjukdom, kan du behöva ta hand om en sjuk person för några dagar eller längre. Utöver att hantera deras medicinska tillstånd och efter medicineringen schema, är det viktigt att se till att den sjuke grundläggande behov är uppfyllda
1.
Tvätta händerna med tvål och vatten eller alkohol-baserad handsprit före och efter att röra vid personen oavsett om de har en smittsam sjukdom. Tvätta händerna kan skydda både dig själv och den person från bakterier och virus.
2.
Tillhandahåller omfattande vätskor för att hålla den sjuke hydratiserade. National Institutes of Health rekommenderar ett dagligt intag av sex till åtta 8-ounce glas vatten varje dag. Andra källor av vätska inkluderar buljonger och elektrolytbalansen drinkar.
3.
Göra näringsrika måltider som tilltalar den sjuka personen. Beroende på sin sjukdom, får en sjuk person föredrar intetsägande mat och kanske vill undvika kryddig eller rika livsmedel som kunde göra honom illamående. Någon som är sjuk kan ha en dålig aptit och kan äta mer mat om det erbjuds i små portioner flera gånger om dagen.
4.
Ger ett tyst, mörkt miljö för den sjuka personen att sova och vila. Vissa människor behöver en mjuk bakgrundsljud, till exempel en fläkt eller musik, som de sover.
5.
Hjälp den sjuke att hitta en bekväm ställning i sin säng eller stol. Om den sjuke inte kan flytta sig och självständigt, hjälpa honom att byta position varannan timme förhindra konstant tryck på en del av sin kropp som kan leda till hudskador.
6.
Ge de sjuka person hans mediciner i tid och enligt anvisningarna. Om den sjukes sjukdom inte bli bättre, kontakta sin läkare istället för att ge en större-än-beställde dos av läkemedlet. Övervaka person för negativa biverkningar relaterade till hans mediciner.
7.
förhindra tristess genom tidningar, böcker, pussel, en tv, en radio eller en handhållen spel.
8.
bistå personen att använda toaletten som behövs genom att hjälpa honom på toaletten och ge nödvändiga förnödenheter för rensning. Om personen inte kan gå till badrummet för att använda toaletten, överväga att köpa en säng toastol som ett tillfälligt alternativ.
9.
Assist den sjuke med dagliga hygien behov som tolereras som bad, rakning, borsta tänderna och make-up program.

tips och varningar


 • uppmärksam på tecken på uttorkning som inkluderar torr mun, bärnstensfärgat urin, törst, torr hud, huvudvärk, snabb puls och lågt blodtryck tryck.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.