inflammatoriska enteral kost

Det finns många olika typer av inflammatoriska tarmsjukdomar, däribland IBD, kolit och Crohns. Medan alla dessa sjukdomar är medicinskt tydliga, kräver de alla tillämpningen av en målinriktad metod för kost näringslära för att hjälpa patienten att minimera symptomen och förbättra hennes livskvalitet, enligt uppgifter från de amerikanska Gastroenterologiska Association. Även särskilda livsmedel inte kan orsaka dessa förutsättningar kan konsumtionen av vissa typer av livsmedel utlösa symtom där sjukdomarna är aktiva.

dieten

Följ ett allmänt avskaffande diet för att hantera din inflammatorisk tarmsjukdom, som syftar till att undvika de vanligaste utlösande livsmedel som kan orsaka flare-ups och förvärra symtomen. Även om varje patient med en inflammatorisk tarmsjukdom är något annorlunda när det gäller kost toleranser, den allmänna typer av mat som du försöker ta bort från kosten innehålla magen irriterande som koffein, alkohol, kryddstark mat, laktos och livsmedel som tenderar att ge en rättvis lite av gas, som broccoli, bönor, torkade ärtor och liknande. Utöver detta bör du sträva efter att begränsa din konsumtion av fett, särskilt måltider som alltför mycket fett. Begränsa fettintaget till mer än 30 till 35 procent av din totala dagliga kalorier, som syftar till att sprida att intag ut jämnt över din dagliga måltider för att undvika överbelastning av kroppen åt gången. Slutligen kan fiber visa sig problematiskt. Under skov, försök att begränsa din dagliga mängden fiber genom undviker fiberrik mat (t. ex. fullkorn) till förmån för låg-fiber alternativ (t. ex. vitt mjöl poster). Generellt sett försöker dock att konsumera en hälsosam kost främst från frukt, grönsaker och magert kött. Enligt uppgifter från hälso-sajt Healthcastle. com har konsumtionen av fiskolja och linfröolja visat att hjälpa till med inflammatorisk tarmsjukdom i vissa fall överväga att så inbegripet dem i din kost för att se om de gör en skillnad för dig.

Diet Justeringar

Anpassa din kost i farten som behövs för att motverka dessa särskilda livsmedel som tenderar att orsaka en uppblossande i ditt fall. För att övervaka detta, hålla en liten anteckningsbok med dig hela tiden, och noterar de livsmedel som du förbrukar och din resulterande symtom. Med tiden kommer detta att du kan dra samband mellan specifika livsmedel och en ökning av symtomen så att du kan ta bort de störande mat (er) från din kost, vilket ytterligare ökar din kontroll över inflammatoriska tarmsjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.