kan citracal ersätta Fosamax?

Citracal får aldrig ersätta Fosamax, eftersom de två läkemedlen innehåller olika ingredienser och arbetar på olika sätt i kroppen. Din läkare kan ordinera Fosamax, eller alendronat, att behandla eller förebygga osteoporos. Over-the-counter kalciumtillskott som Citracal eller kalcium citrat, kan förhindra kalciumbrist och fungera som antacida, men de bör inte användas för att behandla sjukdomar som ensam

Benskörhet

Benskörhet, en skelettsjukdom som kännetecknas av en gradvis förlust av benvävnad och täthet, påverkar ca 10 miljoner amerikaner. National Institutes of Health (NIH) erkänna osteoporos som den vanligaste typen av skelettsjukdom.

Bisfosfonater

Läkare brukar ordinera biphosphates, som omfattar alendronat (Fosamax), ibandronat (boniva) och risedronat (Optinate), för behandling av osteoporos. Bisfosfonater minskar risken för spinal-och höftfrakturer.

Alendronat

Enligt University of Maryland Medical Center, alendronat ökar bentätheten genom att hämma benförlust. Alendronat behandlar och förebygger benskörhet hos både män och kvinnor och behandlar Pagets bensjukdom i symtomatiska patienter.

Kalciumcitrat

Over-the-counter kalciumtillskott som Citracal kan behandla och förebygga kalciumbrist och agera som en antacida. University of Maryland Medical Center bör ta kalciumtillskott som kalcium citrat och kalciumkarbonat antingen följa med osteoporosbehandling eller för att förebygga benskörhet.

Överväganden

De flesta fall av osteoporos kräver behandling med receptbelagda läkemedel. Kosttillskott som kalcium citrat, när det tas ensamt inte ger en acceptabel behandling för skelettsjukdomar. Tala med din läkare innan du börjar ta någon ny over-the-receptfria läkemedel eller kosttillskott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.