kan flyga ändra inre trycket i ögat?

Effekten av en hög höjd på inre trycket i ögat, kallas tekniskt intraokulära trycket (IOP), har ett kontroversiellt ämne i oftalmologi studier i flera år. Svaret på om flygande förändringar IOP är inte så enkelt som ja eller nej

Betydelse

förhöjt ögontryck, kallad okulär hypertension, väsentligt ökar risken att utveckla allvarliga ögonsjukdomar som kan leda till synförlust. Okulär hypertension hotar skada på synnerven.

Identifiering

normala ögats tryck är lika stor och kontinuerlig produktion och utflöde av ögats vätskor. Förhöjt ögontryck uppstår när det finns ett överflöd av vätska i ögat, som orsakas av hyper-produktion av vätskor och /eller dränering blockering. (AllAboutVision. com rapport jämför den med en ballong överfyllning med vatten. )

Studie om IOP på hög höjd

Resultaten av en studie från 2007 publicerades i "Undersökande Ögon och Visual Science" visade att, ja, IOP förändringar med höjden. Forskarna drog slutsatsen att förändringen är "statistiskt signifikant", men "utan klinisk betydelse. " IOP återgått till normal nivå inom några dagar.

IOP Stabilisering

Studien visade också att IOP pendlat mellan höjder och till normala nivåer efter ett par dagar, möjligen sänka med långvarig exponering för höga höjder.

Överväganden

Studier om höjd effekt på IOP undersöka patienter utan okulär sjukdom, eller anamnes på det. Patienter med ögonsjukdomar som kännetecknas av okulär hypertension, såsom glaukom bör ögonläkare före flygning.

vitrectomy Patienter Varning

Det kan ta månader innan naturliga ögat vätskor ersätta luft-och gasblandningen injiceras under ett vitrectomy, och flygresor anses vara mycket farlig under denna helande tid på grund av tryckförändringar. Få ögonläkare godkännande innan flygning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.