korrekt teknik för sår bevattning

Bevattning ett sår är ett förfarande som använder saltvatten eller annan föreskriven vätska i en spruta för att tvätta bort smuts och bakterier från ett öppet sår innan behandling, stänga och dressing såret. Enligt en studie publicerad på tidskriften Journal of Bone and Joint Surgery hemsida, bevattning ett sår kan minska förekomsten av bakterier från 40 till 70 procent. Korrekt bevattningsteknik hjälper maximera nyttan av förfarandet

Förberedelser

Tvätta händerna noga och att all utrustning du planerar att använda är steril, enligt King Saud University (KSU). Medan du kommer att tvätta bort skräp och bakterier, kan du förorena ytterligare såret om dina händer inte är ordentligt förberedd.

Ta på rena handskar och ett öga sköld för att skydda dig själv och patienten från all kontakt med såret. Patienten bör sitta eller på annat sätt placeras på ett sätt som främjar den lösning som används i bevattning för att köra från toppen till botten av såret, nedåt i ett kärl.

Ta bort alla befintliga bandage, om tillämpligt, och kasta dem i en behållare för biologiskt kärl. Kasta dina handskar bort det använda bandage och tvätta händerna igen och byta handskar. Drape en filt eller handduk över patienten, så att såret är utsatt, men resten av hans kropp är skyddad mot alla stänk av vätska.

Förklara ingreppet för patienten

Om det här är första gången patientens sår är konstbevattnade, se till att hon vet vad som är på väg att hända.

förklara proceduren i detalj och låt henne veta om du tror att hon kan uppleva smärta, kyla, värme eller någon annan känsla. Du behöver inte ha något att överraska henne, annars kan du få ett ryck reaktion eller en olycklig patient.

Konstbevattning Teknik

Öppna upp sterila sårförband som kommer att användas efter bevattning och placera dem i närheten. Kontrollera flaska lösning som skall se till att du använder den på rätt sätt föreskrivna vätska och dra upp i sprutan, enligt KSU.

Håll sprutan ovanför den övre kanten av såret och kraft över vätskan i såret sakta utan att stanna tills du har tömt sprutan. Tryck på kolven med tillräcklig kraft för att få bort skräp, men inte stänk av vätskan.

Skölj hela såret noga och aldrig tvinga vätska i fickorna på såret. Dränering bör vara tydliga när processen är klar.

Applicera sterilt på såret och ta bort dina handskar och tvätta händerna igen. Be patienten att rapportera en överdriven smärta eller dränering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.