medicin för schizofreni

Schizofreni är en psykisk sjukdom som gör åtskillnad mellan verklighet och inbillade upplevelser svårt. Orsaker till schizofreni är oklara. Genetik spelar en roll, liksom psykologiska och sociala faktorer. Antipsykotiska läkemedel vanligtvis används i behandling av schizofreni

Konventionella antipsykotiska läkemedel

Mediciner som tioridazin och flufenazin har använts för att behandla schizofreni i många år. De kostar minst nyare läkemedel, men har en högre incidens av negativa biverkningar såsom ofrivilliga ryckiga rörelser.

Atypiska antipsykotika

Nyare läkemedel såsom klozapin och Paliperidon oftast dyrare än äldre antipsykotiska mediciner. Negativa biverkningar som förknippas med dessa droger inkluderar viktuppgång och högt kolesterolvärde.

Välja en medicin

Läkare Välj ett antipsykotiskt läkemedel baserat på ett antal faktorer. Om en viss medicin inte ger lindring eller har oacceptabla biverkningar, kan de ändra medicinering eller dosen.

Mål av läkemedel

På grund av möjligheterna att negativa biverkningar, de flesta läkare försöker hitta det lägsta dosen av antipsykotisk medicinering som kommer att behandla schizofreni effektivt.

Varningar för Antipsykotika

Patienter ska inte avbryta antipsykotiska läkemedel såvida av en läkare. Många antipsykotiska läkemedel måste utsättas gradvis för att undvika abstinenssymtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.